Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ghid: Cum să faci overclock la monitor pentru un Freesync mai practic

/
/
/
img

AMD Freesync este o soluție pentru a elimina efectul de rupere a imaginii în jocuri, atunci când numărul de cadre pe secundă și frecvența de împrospătare a monitorului nu se potrivesc. Funcționează, dar avea un mic dezavantaj, comparativ cu G-Sync, și anume, limita inferioară a framerate-ului pe care era activă opțiunea de obicei se oprea pe la 40 Hz. Acel dezavantaj începe să dispară, din cauza utilizatorilor cu entuziasm și pricepere tehnică.

Simplu spus, dacă aveți un monitor ce suportă Freesync – și vreți să faceți opțiunea de sincronizare a numărului de cadre pe secundă cu rata de refresh a ecranului să funcționeze mai bine– puteți să îi extindeți intervalul de funcționare prin realizarea propriului vostru driver.

Merită menționat că nu puteți scădea rata de refresh până la 1 Hz, pentru acele situații în care rulați Far Cry 4 în 4K pe un Athlon 64, dar tot vreți să nu aveți screen tearing. Alegeți o țintă mai practică, mai realistă, în general de măcar 30 Hz, altfel monitorul s-ar putea opri când încercați să jucați ceva la acel framerate minim, deoarece panoul nu va suporta o frecvență atât de mică.

Ca standard, Freesync are o rată de refresh minimă destul de ridicată, pentru că producătorii de monitoare au vrut să se asigure că va funcționa și pe panouri imperfecte. G-Sync ocolește această problemă prin simpla duplicare a cadrelor atunci când se apropie de limita inferioară. În efect, desenează același cadru de două ori pentru a ține ecranul activ, dar pentru asta este nevoie de hardware specializat, sau poate un driver mai competent.

Procedeul de a extinde rata de refreh sună mai complicat decât este în practică. Tot nu este simplu, necesitând trei programe externe, răbdare și ceva atenție, dar este departe de a fi imposibil.

Trebuie doar să urmați cu atenție, pas cu pas, ghidul de mai jos, publicat recent pe Guru3D, pentru un Samsung U24E850.

Mai întâi, aveți nevoie de aceste programe:

Iar apoi urmăriți imaginile de mai jos.

Începeți prin extragerea informațiilor afertente folosind Phoenix EDID Designer.

Apoi modificați informațiile.

Și a doua modificare de EDID.

Crearea driver-ului Monitor.inf:

Adăugarea noilor limite la monitor:

Dezactivarea semnăturii de Windows Driver, fiind un driver personalizat.

Instalarea noului monitor:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar