MORE

Ghici ce anunta Google I/O poimaine!

Asa cum Apple are WWDC sau Microsoft Keynote, cam acelasi lucru este si Google I/O. Anul acesta conferinta dedicata dezvoltatorilor asteapta vreo 6000 de invitati, developeri si presa, la un eveniment la care Google anunta viitorul Android, Chrome, Youtube sau „nebuniile” gen Glass si masini autonome. Deci… Google I/O is a big deal!

Dupa o „consolidare” predictiva (in limbaj academic – zvonuri in limbaj vulgar) iata ce asteptam sa anunte Google I/O pe 28 Mai:

Android M-Urmatoarea versiune Android. Cu nume de cod intern Macadamia Nut Cookie se pare ca va fi mai apasat orientat spre munca si productivitate decat precedentele versiuni, si „Voice Acces”, adica un control vocal „pe steroizi”. Va avea suport pentru Touch ID, update-uri substantiale pentru Android Auto (treaba cu masinile), update-uri garantate pentru dispozitivele Nexus pentru o perioada mai lunga de timp, o initiativa pentru aplicatiile pentru copii, suport Android Wear pentru… iPhone (!!! asta este tare de tot!), si un API Google Now public. Cred ca este unul dintre cei mai bogati saci cu surprize de pana acum! De multa vreme n-am mai asteptat atatea goodies intr-o singura zi!

Brillo-o tehnologie destinata caselor inteligente. Posibil sa-si gaseasca si ea locul in urmatorul Android, si daca se intampla asta este cel mai mare pas facut pana acum de Google spre ceva ce pana acum poate fi considerat doar un concept frumos (in limbaj elevat – bla-bla in limbaj vulgar), si anume Intenet of Things. Are logica, dat fiind ca Google a cumparat Nest, o companie care face termostate, pentru 3 miliarde de dolari.

Photos-noul serviciu Google care… nu va avea nici o legatura cu Google+(semn ca Google isi pierde increderea in „reteaua lor sociala”). Ma rog… sa fie primit. Nu ma intereseaza prea tare (cum nu ma prea intereseaza nici cel de la Apple. Sigur, in cazul de fata vorbim despre ceva diferit).

Android Wear-asa cum spuneam si mai devreme, marea gaselnita anul acesta la Google I/O, ar putea fi anuntarea suportului pentru iPhone. Moto 360, vin’ la tata! Este o chestie care le-ar putea da zdravan de furca celor de la Apple pe segmentul wearables.

Chromecast 2-desi din punct de vedere software batranul dispozitiv (ce?! are deja 2 ani, deci e batran!) a tot primit update-uri, dar hardware-ul e asa de… acum doi ani! Deci Google I/O 2015 ar putea fi momentul potrivit pentru Chromecast 2.

Material Design-totul depinde de cum va arata Android M. Probabil vom vedea imbunatatiri si aici mai ales ca Google imbratiseaza acest design si pe web, asa ca… de dragul de a arata unitar si elegant…

Android Pay-Daca Apple Pay… atunci si Android Pay. Previzibil. Chestie confirmata de dezvoltatori.

Glass 2-Mai bine nu! Cateodata cica e mai bine sa nu fii incapatanat si sa nu perseverezi in greseli. Dar cred ca Google sunt destul de… imensi si orgoliosi cat sa nu accepte faptul ca „nobody gives a s**t about Glass”. Asa ca s-ar putea ca a doua varianta a caraghiosilor ochelari sa-si iteasca mutra la Google I/O 2015.

Cam astea sunt cele mai asteptate chestii la conferinta Google de anul acesta. Destul, zicem noi.

Articole asemanatoare

Back to top button