Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Germania face presiuni la Uniunea Europeană pentru a obliga producătorii de telefoane să ofere 7 ani de suport

Suportul pe termen lung a devenit o problemă destul de mare atunci când vorbim despre telefoanele inteligente, iar efectul lansărilor foarte dese este resimțit cel mai tare de utilizatorii de telefoane cu Android. Și fix din acest motiv Germania face presiuni la Uniunea Europeană pentru a obliga producătorii să ofere suport software timp de șapte ani pentru telefoanele lansate pe piață.

În momentul de față, cele mai bune telefoane rezistă cinci ani și asta cu greu. iPhone-ul este cel mai fericit exemplu, întrucât Apple oferă suport timp de cinci ani în funcție de model, unele mai puternice având o durată de viață mai mare. Telefoanele cu Android însă, au o durată de circa doi ani, iar producători precum Google și Samsung forțează lansări pe bandă rulantă.

Germania vrea să schimbe această situație în favoarea utilizatorului

Dacă cererea Germaniei se va materializa, Uniunea Europeană ar putea obliga producătorii de telefoane să urce semnificativ aceste cifre, astfel oferind suport software de securitate și piese de schimb timp de șapte ani din momentul lansării. Această cerere a picat la fix, întrucât Comisia Europeană deja lucrează la o lege care ar obliga producătorii să ofere suport timp de cinci ani pentru fiecare model lansat.

iPhone 8 încă primește suport din partea Apple.

Oricare ar fi cifra finală, producătorii de telefoane nu vor accepta cu una cu două, iar această cerere ar putea duce la lupte crâncene în tribunale. Un raport al celor de la c’t Magazin ne vorbește despre DigitalEurope, un grup de avocați care susține producătorii și cere o perioadă mai scurtă de suport. Aceștia ar fi de acord cu o perioadă de numai trei ani pentru componenta software, în timp ce suportul hardware să fie limitat la baterii și ecrane de schimb, dar nu și camere sau alt hardware. Printre membrii DigitalEurope regăsim Google, Apple și Samsung.

Propunerile Uniunii Europene ar putea avea efect începând cu anul 2023 și sunt gândite pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător cauzat de producția de telefoane inteligente și alte dispozitive. În plus, se asigură că utilizatorii vor primi mai mult suport pentru dispozitivele care devin din ce în ce mai scumpe.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button