GamingPC&ConsolesTech&IT

Germania reevaluează cenzura simbolurilor naziste din jocuri

Dacă ați văzut vreodată varianta din Germania a unui joc Wolfenstein, probabil ați sesizat o mică diferență față de cum arăta în restul lumii. Aceste diferențe ar putea să dispară pe viitor.

USK, comisia de certificare a jocurilor din Germania anunță o schimbare însemnată a modului în care va trata jocurile pe viitor. În locul unei interdicții stricte asupra tuturor însemnelor asociate organizațiilor neconstituționale, printre care se numără și partidul național socialist al muncitorilor din Germania, comisia va recurge la examinări pentru fiecare caz în parte pentru a determina dacă acele simboluri pot să rămână.

Această modificare vine ca un soi de corecție pentru un standard dublu, deoarece alte forme de media nu au parte de aceleași restricții. Simbolurile naziste pot fi regăsite în filme, fiind protejate de legile care permit libertatea artistică. Jocurile până acum nu erau incluse în această excepție, din motive ce țin de faptul că jocurile nu prea au fost luate în serios până ce au început să genereze venit mai mare ca multe filme.

Astfel, următorul joc Wolfenstein ar putea fi lansat în Germania fără să îi fie rasă mustața unui anumit dictator.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button