MORE

Germania numeste Twitch un serviciu radio – Obliga streamerii sa isi procure o licenta de difuzare

Germania – Acest exemplu de occidentalitate, toleranta si … legi tampite, se pare ca s-a intrecut pe sine, corpul legislativ german punand egal intre un streamer de Twitch si un Radio.

Nu este prima data cand aceasta tara ofera o norma super desteapta, existand si exemple mult mai ingrijoratoare in cumulul legislativ general german, precum: Faptul ca este considerat ilegal sa ramai fara benzina pe autostrada. Este ilegal sa porti o masca. O perna este o arma pasiva. Sau, preferata noastra, faptul ca orice birou trebuie sa detina o vedere a cerului, chiar si daca este printr-o fereastra foarte mica. De 1 cm pe 1 cm este acceptata.

In concluzie, legi tampite exista in fiecare tara, dar asta le intrece pe toate.

Autoritatile Germane au decis in mod oficial sa recunoasca Twitch ca un site ce ofera servicii de radio, caz in care se raliaza la reglementarile de stat, streamerii fiind obligati sa obtina o licenta de transmisie radio de la stat.

Ce este mai interesant, este faptul ca Landesmedienanstalt, institutia care se ocupa cu transmisiuni publice, a decretat, temporar cel putin, ca orice live-stream in Germania, ce se desfasoara pe Twitch este obligat sa plateasca o licenta de difuzare care costa intre 1000 si 10.000 de euro.

Daca doresti totusi sa continui sa faci live-stream, este foarte posibil ca Landesmedienanstalt sa te considere pirat, sa iti inchida canalul si sa iti mai aplice si o amenda usturatoare. Totusi, Landesmedienanstalt recunoaste ca reglementarile actuale sunt invechite si ca mijloacele de comunicare au evoluat considerabil.

Chiar si asa, exista o problema de fond in Germania, tara care nu prea se impaca bine cu publicitatea negativa din ultima vreme. Aceasta reglementare, fiind vazuta de foarte multi cetateni germani, nu doar de gameri si utilizatorii de Twitch, ca un semnal de alarma sau un eventual pumn in gura celor care doresc sa isi exercite dreptul la libera exprimare.

[Twitch/Reddit]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button