MORETech&IT

Germania interzice precomenzile pentru produse cu date foarte vagi

Mai țineți minte acele povești despre oameni care au făcut precomandă lui Duke Nukem Forever prin 2001, așteptând apoi un deceniu doar pentru a fi dezamăgiți? Eh, aceste povești vor fi inexistente în Germania de acum înainte, pentru că a devenit ilegală opțiunea de precomandă la produse fără o dată de lansare.

Decizia luată de tribunalul din Munich țintește în special magazinele care funcționează prin internet și nu acoperă doar jocurile video. Se întâmplă doar ca jocurile video să fie adesea problematice în această privință. Motivul de bază pentru această decizie a fost Samsung Galaxy S6, un magazin german oferind opțiunea de precomandă pentru telefon înainte ca acesta să aibă o dată de lansare efectivă, lăsând oamenii să se întrebe mult și bine când exact își vor primi produsul. Asta a dus la o plângere în instanță prin 2016, care în cele din urmă s-a materializat ca o decizie a tribunalului.

Așa că, în Germania, de acum înainte magazinele nu mai au voie să scoată produse la precomandă despre care nu au nici un habar când vor fi lansate. Nu de alta, dar devine cam iritant să vezi aberații cum ar fi The Elder Scrolls 6 la precomandă, cu o dată de lansare aleatoare, ca „31.08.2019” trecută acolo, când jocul este gândit pentru hardware care nu va fi disponibil decât prin 2020.

Va fi extinsă această lege la nivel european? Probabil. Germania tot are tendința să își insereze propriile legi în cele ale Uniunii Europene, adesea cu rezultate nu tocmai grozave, ca propunerile pentru taxa de link și filtrul de internet.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button