MORE

Germania interzice ceasurile inteligente care permit spionarea copiilor

Germania a luat măsuri pentru a interzice comercializarea dispozitivelor de tip smartwatch menite pentru copii, mai precis pe cele care includ funcții de supraveghere fără consimțământ.

Problema esențială a dispozitivelor de acest tip este că erau proiectate și vândute ca produse pentru copii și includeau o funcție de înregistrare e furiș. Această funcție putea fi accesată de către părinți prin intermediul unei aplicații asociate, și considerând securitatea acestui gen de dispozitive, probabil accesarea sa de către persoane terțe nu era o mare problemă. Însă securitatea nu era motivul interzicerii lor, ci înregistrarea fără acordul purtătorului ceasului.

Un astfel de smartwatch nu dă nici un fel de semn atunci când microfonul pornește și începe să transmită date către aplicația asociată, atât copii cât și oricine din proximitatea lor fiind înregistrați fără permisiune, ceva ce este ilegal în Germania. Comercializarea lor este în momentul actual interzisă, magazinele care se ocupă cu distribuirea lor prin internet sunt acum în discuții cu guvernul, iar publicul general este încurajat să distrugă acest gen de dispozitive. Școlile în special sunt încurajate să ceară distrugerea lor dacă le văd în posesia copiilor.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button