TECH

Germania are acum o lege împotriva comentariilor care instigă la ură pe internet

De câteva luni Germania tot a cochetat cu ideea de-a pune la punct o lege menită să amendeze rețelele de socializare care nu depun un efort la limitarea și îndepărtarea comentariilor mai nocive. Iar acum, această idee a devenit lege.

De acum înainte, în cazul în care își fac apariția pe Facebook, Twitter, Google+, Myspace, și oricare altă rețea de socializare, comentarii ce instigă la ură, rețelele cu pricina sunt obligate prin lege să le îndepărteze în 24 de ore. Aici se încadrează și conținutul ilegal, precum negarea holocaustului sau publicarea de simboluri naziste.

Dacă acele comentarii sunt ceva mai neclare, fiind marcate de comunitate pentru investigare, acestea vor trebui analizate de rețele în maxim o săptămână. În cazul în care rețelele nu se vor conforma, atunci vor intra în vigoare amenzi care încep de la 5 milioane de euro și care pot să atingă 50 de milioane de euro.

Legea a ridicat multe dileme în ceea ce privește definiția exactă a unui comentariu care instigă la ură, dar și la care exact sunt limitele jurisdicției germane în tărâmul nebulos și lipsit de granițe numit Internetul. Nici gândul că Twitter decide acum dacă ce spui este un comentariu care instigă la ură n-a prea încălzit mulți oameni.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button