Genesis RADON 600 si NEON 350 – Casti de gaming bune „in deplasare”!
Oferta de casti de gaming din piata este extrem de mare si variata. De cele mai multe ori trebuie sa triezi zeci, daca nu sute de producatori, clientul fiind cel care trebuie sa-si aleaga designul, performanta si calitatea, motiv pentru care ne-am gandit sa oferim doua posibile optiuni pentru cei care cauta o pereche de casti pentru laptop, pentru momentul in care se duc la LAN-uri cu amicii. Astfel i-am rugat pe cei de la Genesis sa ne imprumute doua perechi de casti, RADON 600 si NEON 350 – una pe jack si una pe USB, pentru a determina care este o alegere mai buna in combinatie cu un laptop.
De ce jack vs USB? Pentru ca sunt doua medii total diferite iar felul in care interpreteaza ele sunetul este diferit. Discutand aici despre digitizarea semnalului audio, ambele medii avand avantaje si dezavantaje. Spre exemplu, un singur jack traditional nu iti poate oferii 7.1, ci doar… stereo. Asta daca nu esti pregatit sa infigi o tona de cabluri in spatele calculatorului. Semnalul analog, pe de alta parte, este mai curat si se poate amplifica si modula. Exista numeroase argumente pro si contra.
Hai sa listam intai caracteristicile fiecarui produs in parte pentru a vedea exact ce are de oferit. Asta pentru a-i convinge pe aceia dintre voi care isi folosesc castile de strada pe laptop sa faca trecerea la o pereche de casti de gaming. Motivul este simplu: raportul pret- calitate si versatilitatea foarte buna, ba mai mult, pot dubla ca pereche de casti de strada. In concluzie, exista avantaje si pentru audiofilii incepatori. Asta daca nu te deranjeaza sa te joci putin cu egalizatorul player-ului, castile de gaming in general, avand mediile si basii mult mai pronuntate.
Genesis RADON 600 sunt castile high-end teoretic, in acest face-off, oferind o placa de sunet integrata, cu 7.1 virtual, iluminare LED rosu si difuzoare de 50 de mm.
Genesis NEON 350 pe de alta parte propun conectare jack, sunt stereo, difuzoare de 50 de mm, un microfon un pic mai istet care are si functie de noise cancelling si iluminare.
Ambele modele propun cupe mari, confortabile, microfoane flexibile cu semanlizare LED pentru microfon si niste cabluri destul de tapanoase, putand sa tragi linistit de ele fara sa iti faci griji ca se rup. In esenta sunt casti pe care poti sa le plimbi pe la LAN-uri, asa ca nu te astepta sa ramana intacte. Dar asta nu inseamna ca nu ne-am plimbat cu aceste doua perechi de casti peste tot timp de o saptamana. Iar asta ne-a dus la o concluzie destul de interesanta: nu discutam atat de mult despre confort, cat despre optiunile oferite cand vine vorba de gaming.
In cazul lui RADON 600 putem spune ca si-ar gasi o utilitate la un LAN Party fara doar si poate. Placa de sunet incorporata, cablul trainic, constructia din metal si materialele alese recomanda aceasta pereche de casti de gaming pentru un asemenea eveniment. Au cazut, s-au lovit, au papat ore bune de gaming si inca arata ca noi. Amprenta pe cap este mare, dar asta este un trade-off pe care trebuie sa il faci pentru confort, forma masiva a castilor oferind si o distributie egala pe cap a greutatii, ambele modele facandu-ne sa ne ridicam cu ele pe cap de la Laptop, uitand practic ca le avem pe urechi. Singura problema majora pe care o avem cu aceste casti este faptul ca nu putem sa le folosim la telefon fara un adaptor USB to JACK. Dar, daca doriti o pereche de casti pentru munci titanice si sa fie si companionul perfect pentru laptop, RADON 600 nu sunt o alegere rea. Ofera o calitate a sunetului buna, sunet 7.1, care te ajuta real in jocuri si sunt extrem de robuste.
NEON 350 ofera un design mai atractiv, cu insertii de metal pe margini si vibratie, lucru care nu ajuta prea mult in jocuri, dar care merge senzational cu muzica. Aici discutam despre un semnal analog, NEON avand nevoie de o conexiune USB pentru a alimenta vibratia castilor si doua mufe jack pentru stereo si microfon. Iti dau un feeling industrial, plasticul fiind texturat grunjos si placile de metal de pe lateralele castilor dau un aspect placut. Usoare, pot sa dubleze si ca pereche de casti de strada, daca nu te deranjeaza cablul de 2 metri si combinate cu un mini-amplificator se aud surprinzator de clar pentru niste difuzoare no-name de 50 de mm iar functia de vibratie, combinata cu o muzica cu un beat mai tapanos, s-ar putea sa te faca sa folosesti mai des aceste casti. Ofera mai multa versatilitate comparativ cu RADON 600, dar ambele perechi au puncte forte si puncte slabe.
Pana la urma care este mai buna? Pai raspunsul este in functie de client. Doresti sa cumperi ceva versatil, NEON 350, vrei ceva mai orientat catre scena de esports, gaming in general, RADON 600 sunt o alegere mai buna. Chiar daca optezi catre stereo sau surround, USB sau JACK, alegerea unei perechi de casti pentru LAN trebuie sa se bazeze pe aceste criterii: durabilitate, confort si calitate audio. Ambele casti testate de noi indeplinesc aceste cerinte.