MORE

General Motors pregătește 20 mașini electrice

General Motors este ultimul producător auto care și-a prezentat planurile pentru un viitor fără noxe. Luni dimineață cel mai mare producător de mașini din State a anunțat că în următoarele 18 luni două noi vehicule electrice se vor alătura modelului Bolt EV, și încă 18 mai sunt programate până în 2023.

Mark Reuss, vicepreședinte executiv pentru dezvoltarea, achiziționarea și furnizarea de produse, a declarat:

GM crede într-un viitor complet electric și o lume fără emisii de noxe. Când Bolt EV a fost anunțat la CES, a fost descris drept o platformă, iar acesta este următorul pas.

Anunțul a avut loc la Design Dome-ul firmei GM, locul unde compania dezvăluie multe dintre produsele sale noi. Așa cum a fost cazul și la anunțul altor mașini electrificate, detaliile oferite au fost destul de puține. Știm totuși că printre modelele la care lucrează GM nu se numără și vehiculele hibride alimentate la priză. Pam Fletcher, inginer șef executiv al vehiculelor autonome și electrificate și a noilor tehnologii, a declarat:

Nu suntem adepții excluderii unei infrastructuri de încărcare. Există în acest moment 1.100 locații fast charging în State, cu 42% mai mult decât în ultimele 12 luni.

GM declară că se angajează să utilizeze mai mult datele culese de la rețeaua de partajare a mașinilor Maven pentru a ajuta la stabilirea locațiilor, dar compania nu a oferit mai multe detalii.

O mare parte dintre aceste mașini vor fi construite pe arhitectura evoluată a modelului Bolt, folosind un acumulator de o generație mai nouă. Dar nu vor fi doar vehicule electrice alimentate electric – viitorul companiei va implica pile de combustie cu hidrogen. GM și Honda colaborează la această tehnologie încă din 2013, iar în ultima vreme chiar și Armata Statelor Unite a testat camioneta alimentată cu hidrogen Chevrolet Colorado.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button