PC

Gen-Z Consortium lucrează la un nou standard pentru interconectarea memoriei

Gen-Z, un consortium compus dintr-un număr mare de companii din industria de tehnologie, anunță planul de-a stabili un nou standard pentru interconectarea memoriei unui sistem, fie că este vorba de RAM sau stocare.

Participând la realizarea acestui nou standard sunt companii precum: ARM, IBM, Micron, Huawei, SK Hynix, Samsung și multe altele. Intenția lor cu acest nou standard este realizarea a ceva care poate să ofere o lățime de bandă de mai bine de 100GB/s, la o latență de sub 100ns, și să fie compatibil cu toate lucrurile existente care au nevoie de acces la memorie. Asta include procesoare, FPGA-uri, plăci video și cam fiecare alt lucru.

gen-z-consortium-briefing-deck-4_575px

Standardul Gen-Z va fi deschis, transparent și nu va avea nici un fel de taxă de licențiere, spre deosebire de soluțiile de interconectare existente. Specificațiile pentru acest standard vor fi stabilite până la finalul acestui an, iar implementările hardware ar trebui să sosească pe parcursul următorilor ani.

gen-z-consortium-briefing-deck-3_575px

Va fi acest gen sistem de interconectare disponibil în plăcile de bază din viitor? Ar fi o posibilitate, AMD fiind parte din acest consortium. Totuși, Intel are propriile sale standarde, așa că probabil nu va adopta standardul prea curând.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button