Tech&ITPCTECH

GeIL lansează module de memorie DDR5 cu ventilatoare

Când credeam că le-am văzut pe toate...

Modulele de memorie nu sunt chiar cele mai spectaculoase componente dintr-un PC, însă GeIL vrea să schimbe asta. Producătorul taiwanez a prezentat în cadrul Computex 2022 primele sale module de memorie RAM DDR5 cu răcire activă. Asta înseamnă că pe lângă heatsink-ul clasic cu care suntem deja obișnuiți, memoriile astea vin și cu două ventilatoare micuțe care au scopul de a evacua și mai rapid căldura din jurul chip-urilor de memorie.

GeIL EVO V DDR5 RGB este numele primului kit de RAM cu răcire activă. În plus, modulele beneficiază și de iluminare RGB pentru a completa un aspect… ei bine, hidos. Dar nu contează cum arăți, contează ce ai la interior, iar specificațiile acestui kit arată foarte bine: frecvențe cuprinse între 4.800 și 6.660MHz cu capacități de 32, respectiv 64GB. Dar pasionații hardware nu vor fi deloc surprinși de aceste module, mai ales că cei de la GeIL au un istoric plin de alegeri curioase de aspect.

Dar totuși, e nevoie de răcire activă pe DDR5?

În teorie, sistemul de răcire activ colectează aerul cald generat de chip-urile de memorie și de iluminarea RGB (pentru că deh) și o evacuează mai rapid. Și tot în teorie, treaba asta ar avea un impact pozitiv asupra stabilității modulelor. Cele două ventilatoare extrem de mici dimensiunisunt montate la colțurile superioare are radiatoarelor, iar producătorul susține că oferă cu până la 45% mai multă disipare termică comparativ cu sistemele tradiționale de răcire cu heatsink.

GeIL EVO V DDR5 Memorie Racire Activa

Pe cât de interesante sunt cele două ventilatoare alese de GeIL pentru modulele sale de memorie, nu cred că sunt o necesitate, ci mai mult o chichiță de marketing. De ce? Pentru că modulele de memorie DDR5 nu prea au nevoie de răcire adițională nici măcar atunci când sunt supuse unor sesiuni de overclock. Desigur, aici vorbim de scenarii realiste, nu de sesiuni extreme cu LN2 și alte nebunii de genul ăsta.

Dar cei care vor un PC cât mai neobișnuit ca aspect, probabil vor considera un kit de GeIL EVO V DDR5 RGB o alegere destul de bună. Iar dacă memoriile de sub radiatorul colorat sunt bune, aspectul nu e nimic mai mult decât o alegere personală. Kit-urile vor fi disponibile la nivel global începând cu luna iulie 2022. Nu avem încă prețurile, dar presupun că nu vor fi deloc ieftine.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button