RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

GeForce RTX 3070 ar putea sosi pe laptopuri curand

Segmentul mobile primeste performanta grafica la nivel de desktop

GeForce RTX 3070 ar urma sa fie prezentat in viitorul apropiat, estimam data de 15 octombrie. In continuare, procesorul grafic Ampere GA104 care sta la baza placii video este fabricat de Samsung pe 8nm. Zvonurile indica si prezenta unui numar similar de 48 de SM-uri (Streaming Multiprocessors), alaturi de 6,144 de nuclee CUDA in total. In zona de ray tracing avem tot 48 de nuclee RT si 192 nuclee Tensor, ambele fac parte din cea de-a doua generatie. De ce am mentionat toate specificatiile de mai sus? Recent a aparut o fotografie pe internet cu o mostra de test pentru RTX 3070 in versiunea mobile. Informatia a fost transmisa mai departe de catre utilizatorul HXL pe Twitter.

Seria inscriptionata pe pastila de siliciu a procesorului corespunde perfect cu seria cipul grafic RTX 3070 de desktop. NVIDIA nu a anuntat inca nimic legat despre modul in care arhitectura Ampere va fi integrata in segmentul mobile. Daca analizam atent poza de mai sus, regasim si cipurile de memorie GDDR6 fabricate de SK Hynix. Fiecare atinge cip atinge o capacitate de 1GB pentru un total de 8GB memorie VRAM, pe o latime de banda de 256 biti. Inca nu am aflat daca procesorul implementat va fi sau nu limitat intr-un mod. De regula, procesoarele grafice pentru mobile au frecventele procesorului grafic limitate intr-un anumit punct. Totul pentru a reduce consumul de curent si temperaturile de operare. Va reusi NVIDIA sa ofere un salt in termeni de performanta major si in aceasta categorie de produse?

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button