Știri ITPCTECH

GeForce RTX 2060 scade în preț

Probabil tânjiți după o placă video, poate una cu suport pentru ray tracing, dar prețul vă face să vă gândiți dacă nu cumva ar fi mai bine să vă apucați de altceva, care nu necesită hardware la fel de scump. Poate dezvoltarea unui Skynet.

Dar dacă încă mai visați la ceva RTX, atunci această veste s-ar putea să vă fie pe plac. Nvidia a dezvăluit că va scădea prețul pentru placa video GeForce RTX 2060. Știți voi, acel model care încă mai există pe piață, deși a fost turtit complet de RTX 2060 Super. Modelul inițial de RTX 2060, cu doar 6GB VRAM și performanță în ray tracing foarte îndoielnică, este din acest moment cu 50 de dolari mai ieftină. Pe hârtie, această placă ar trebui să coste acum doar 300 de dolari.

Această schimbare de preț nu vine doar pentru ca Nvidia să poată să vândă stocul acumulat de la acest model, ce nu prea pleca nicăieri din cauza  variantei Super, dar și pentru că se simte ceva presiune în acest segment de preț din cauza lui RX 5600XT, ce stă să apară de la o zi la alta. Desigur, ofranda celor de la AMD nu prea este pe placul noului zeu al graficii, ray tracing, dar în rest tot ar fi o placă destul de performantă.

Nu știu exact să vă spun când se va propaga această ieftinire și pe la noi, dar poate că nu va întârzia prea mult.

Acum nu trebuie decât să stăm și să așteptăm ca prețul plăcilor să continuă să scadă din cauza competiției, iar într-o bună zi poate că ne vom permite și noi ceva ce nu face să ne simțim de parcă am leșina când vedem factura.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button