PCȘtiri ITTECH

GeForce RTX 2060 a fost zărit

Site-ul Videocardz.com a obținut informații care par să confirme existența unui model de placă video GeForce RTX 2060.

Modelul cu pricina este produs de Gigabyte și ar trebui să fie anunțat în viitorul apropiat. În ceea ce privește configurația procesorul grafic efectiv, placa se folosește de TU106, același GPU ca la RTX 2070, dar într-o variantă ciuntită care include doar 1920 de nuclee CUDA, în locul  a 2304.  Nu sunt deocamdată informații despre capacitatea sa de Ray Tracing sau numărul de Tensor Cores pe care le include. Placa video este echipată cu 6GB de memorie video, de tipul GDDR6. Nu pare a fi prezent un conector de SLI/NVLink, la fel ca la RTX 2070. În ceea ce privește alimentarea, modelul din imagine avea un conector de 8 pini, dar este o placă cu overclock din fabrică, nu una de referință.

Practic, noul GPU are același număr de nuclee CUDA precum vechiul GTX 1070, ceea ce ar trebui să îi ofere pe hârtie performanță ceva mai bună ca acel model, din moment ce arhitectura Turing ar trebui să ofere o îmbunătățire a performanței de la sine. Prețul este deocamdată necunoscut. Dacă avem noroc, măcar la RTX 2060 nu a intrat în efect scumpirea considerabilă pe care o vedem la restul seriei RTX 2000.

RTX 2060 va avea și o variantă dedicată sistemelor mobile. Detalii oficiale probabil vor sosi în viitorul foarte apropiat.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button