PCȘtiri ITTECH

Placile GeForce Pascal suportă acum overclock automat de la MSI

Când Nvidia a dezvăluit  noile plăci video RTX, alături de ele a fost prezentată și o nouă metodă de overclock automat. Una care permite setarea fără efort a frecvențelor la maximul posibil, prin testarea tuturor opțiunilor posibile.

Acest software nu vine construit în driver sau în GeForce Experience, dar acolo sunt prezente elementele de bază necesare pentru ca un software de overclock să acceseze funcția de automatizare. Software precum cel realizat de MSI.

MSI Afterburner a primit recent un update ce îi permite să folosească metoda de overclock automat nu doar pentru plăcile RTX, bazate pe arhitectura Turing, dar și pe cele Pascal. Așa că dacă aveți la îndemână o placă din seria GTX 1000 și ați vrut mereu să îi faceți overclock, dar vă era teamă să nu explodeze ceva, aveți acum la dispoziție o soluție inedită.

Procedeul durează cam 20 de minute, din moment ce trebuie să fie verificat fiecare nivel de voltaj cu fiecare frecvență pentru a determina stabilitatea, dar rezultatul final va fi o placă mai rapidă și o factură puțin mai mare la curentul electric.

Varianta pe care o căutați de MSI Afterburner este 4.6.0. Beta 10. Dacă desemnarea „Beta” vă sperie, atunci mai puteți aștepta o vreme până ce o variantă mai stabilă este disponibilă.

[PC Mag]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button