PC

GeForce lansează plăci video entry level pentru dispozitivele mobile

La începutul acestei luni, NVIDIA a lansat fără prea mare zarvă modelele GeForce MX130 și MX110 bazate pe seria Maxwell, care se alătură modelului MX150 bazat pe Pascal. Paginile de produs MX130 și MX110 au fost ulterior actualizate pentru a specifica faptul că acestea erau bazate pe arhitectura Maxwell. Aceste plăci video dedicate pentru dispozitivele mobile sunt orientate pe categoria OEM și completează partea de entry level a pachetului de produse pentru plăcile video NVIDIA dedicate dispozitivelor portabile.

În mod oficial, la fel ca în cazul lansărilor anterioare ale plăcilor video de performanță scăzută, NVIDIA este foarte zgârcită cu specificațiile tehnice ale produselor. În locul numerelor concrete despre numărul de nuclee și frecvențe, NVIDIA citează performanța față comparativ cu Intel UHD 620, prezent în i5-7200U (și majoritatea procesoarelor Intel din cea de a opta generație). Acolo, compania are modelul MX110 listat ca fiind de 1,5 ori mai rapid în jocuri decât UHD 620, în timp ce MX130 este citat ca fiind de 2,5 ori mai rapid. În comparație, MX150 a fost citat la de 4 ori mai rapid decât modelul integrat Intel.

Se presupune că aceste plăci sunt rebrand-uri ale modelelor 940MX și 920MX bazate pe GM108, un lucru comun la unitățile mobile a plăcilor video. SiSoftware, la pagina de produs a lui Dell Latitude 5591, detaliază categoria MX130 ca având o configurație de bază de 384 nuclee CUDA la 1189 MHz, ceea ce sugerează din nou că ar fi vorba doar de un GeForce 940MX sub un alt nume. Pe baza diferenței de performanță dintre modelele MX130 și MX110, este probabil ca MX110 să fie o redenumire a lui 920MX cu 256 nuclee CUDA, spre deosebire de 930MX, cu ale sale 384 nuclee CUDA. Deoarece modelele MX130 și MX110 au atât interfețe DDR3, cât și GDDR5, producătorii de dispozitive pot suplimenta memoria video după cum consideră necesar.

Ambele plăci suportă Optimus și Turbo Boost 2.0. Așa cum se întâmplă în cazul lansărilor de produse de tip low-end, NVIDIA nu a avut alte detalii sau informații pe care să le ofere.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button