PCTECHTech&IT

GeForce GTX 1660 Ti începe să dea târcoale

Plăcile video RTX 2000 au performanță grozavă, dar tind să coste foarte mult. Așa că tot persistă zvonuri (și anunțuri din partea unor mari producători de sisteme care să le confirme existența) conform cărora Nvidia va lansa o nouă serie de plăci video bazate pe arhitectura Turing, dar fără nuclee Turing sau RT.

Noi semne ale existenței acestor plăci au răsărit sub forma informațiilor despre GTX 1660 Ti pe care le-a obținut Videocardz  de la sursele sale din cadrul industriei. GTX 1660 Ti ar urma să aibă un GPU bazat pe arhitectura Turing, cu 1536 de nuclee CUDA, cu 384 mai puține față de un RTX 2060, așa că în ceea ce privește performanța va fi foarte clar sub acel model. Totuși, este un spor considerabil de nuclee față de vechiul 1060, iar sufixul Ti sugerează că ar putea exista și o variantă non-Ti.

Conform informațiilor obținute de Videocardz, placa video se va folosi de memorie GDDR6, așa că va oferi cu siguranță mai multă performanță față de GTX 1060. Cu siguranță nu la fel de multă pe cât oferă un RTX 2060, dar tot suficient cât să fie un upgrade valid pentru cei care vor o placă video nouă fără să cheltuiască o grămadă de bani. Desigur, asta mergând pe presupunerea că nu va costa o grămadă de bani.

Și când vor fi anunțate aceste plăci video Turing ciuntite? Nu am idee. Tot plutesc zvonuri despre ele de luni de zile pe net și pe la producătorii de sisteme.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button