MORE

GeForce GTX 1080 zdrobeste Titan X in teste

Embargoul pentru review-urile noii placi video GeForce GTX 1080 a expirat, asa ca au inceput sa apara primele teste, iar rezultatele sunt impresionante.

Digital Foundry a publicat o serie de teste care acopera un numar mare de jocuri, care functioneaza atat pe DirectX 11 cat si pe DirectX 12. Testele au fost efectuate pe noul GeForce GTX 1080, Titan X, Fury X si un GTX 980, care nu era in varianta Ti. Toate placile video erau rulate la frecventa lor standard, fara overclock, folosind un procesor Intel Core i7 6700K cu overclock.

In mod consistent, GeForce GTX 1080 este mai rapid ca un Titan X cu undeva intre 20 si 30 de cadre pe secunda in toate jocurile testate. Placa video are performanta cea mai mare de pe piata in acest moment si nu doar in ca forta bruta. Pana si modul in care cadrele pe secunda sunt repartizate pe secunda a fost imbunatatit, variatia fiind extrem de mica, rezultand intr-o imagine foarte fluida.

GeForce GTX 1080 are performanta buna pana si sub DirectX 12, intrecand foarte clar Titan X si GTX 980. Functioneaza chiar mai bine si ca FuryX in Ashes of the singularity, dar nu cu la fel de multe cadre pe secunda. Acesta ar putea fi un semn ca Nvidia a reusit sa implementeze Async Compute la nivel hardware mai bine ca generatia anterioara, lucru care va fi foarte benefic pentru performanta pe viitor.

Va puteti astepta ca teste din ce in ce mai detaliate sa apara pe parcursul acestei saptamani, din moment ce acum au mana libera toate publicatiile de specialitate sa prezinte testele lor.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button