MORE

GeForce GTX 1080 trece de 2.2GHZ, iar cu un BIOS nou ar putea si mai mult

GeForce GTX 1080 este in acest moment cea mai puternica placa video cu un singur GPU de pe piata. Totusi, pentru multi oameni asta nu este suficient, asa ca posesorii acestui model au tot experimentat cu overclocking si-au ajuns la concluzia ca a trece de 2.1GHz este cam greu, iar motivele se pare ca au fost elucidate.

La Computex, overclocker-ul Mad Tse demonstra capacitatea de overclock a modelului facut de Galax, GTX 1080 Hall of Fame. Aceasta placa video vine cu doi conectori de 8 pini pentru alimentare si are VRM digital, care permite un control mai fin asupra curentului. Aceasta placa video a fost in stare sa atinga 2.2GHz cu racire pe aer si 2.5GHz pe azot. Cand a fost intrebat daca si varianta de referinta ar avea nevoie tot de doi conectori de 8 pini pentru a depasi 2.1GHz, acesta a spus ca nu curentul este problema.

Mad Tse a declarat ca elementul care impiedica atingerea de frecvente mai bune in acest moment foarte probabil este BIOS-ul si ca se asteapta ca situatia sa se imbunatateasca in viitor, avand chiar speranta ca atinga pragul de  3GHz pe masura ce driverele si BIOS-ul se maturizeaza.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button