Tech&IT

GeForce GTX 1080 testat, depasteste 1.8GHz pe nucleu

Anuntul noii serii de placi video GeForce pare ca se va produce la sfarsitul acestei saptamani, pentru ca au aparut deja teste cu GeForce GTX 1080 pe internet, care releva informatii foarte importante despre peformanta sa.

O serie de imagini si-au facut aparitia care indica atat scorul pe care l-a primit GTX 1080 in 3DMark, precum si detalii despre memorie si frecventa.

Ca scor, in Fire Strike Extreme 1.1 a obtinut un scor de grafica de 10102 puncte, un numar destul de mare. Dar cel mai important lucru cu putinta a fost frecventa la care functiona cand a obtinut acest scor. Procesorul grafic opera la 1860MHz. Asta aparent ar fi fost in boost, frecventa standard a sa fiind in jur de 1600MHz. Totusi, merita mentionat ca asta ar fi o varianta de referinta. Una care are racire customizata probabil va putea urca mai sus de atat.

NVIDIA-GeForce-GTX-1080-FireStrike-Extreme-VC

Simplu spus, chiar daca arhitectura Pascal n-ar aduce imbunatatiri la partea de performanta, din simplul fapt ca frecventa poate urca cu cateva sute de MHz dincolo de punctul la care oricare alta placa video contemporana s-ar topi, va avea performanta clar superioara seriei 900. Acesta este avantajul principal al micsorarii procesului de fabricare la 14 nanometri si folosirea metodei FinFET. Nu iroseste la fel de multa energie sub forma de caldura. Cine stie, cu sisteme de racire serioase am putea ajunge la 2GHz, asta la extrem de putin timp de cand seria Radeon 7000 a trecut de 1GHz.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button