MORE

GeForce GTX 1080 testat cu racire extrema

Marea majoritate a testelor care s-au ivit in ultimele zile pe internet ale lui GTX 1080 au folosit varianta de referinta, asa ca nu s-a putut vedea overclock extrem. Multe din teste abia daca puteau sa mentina stabil acei 2.1GHz vazuti la prezentarea placii, asa ca s-a ivit intrebarea daca o solutie de racire mai robusta ar ajuta, iar raspunsul pare a fi un mare „Nu”.

PC Games Hardware a efectuat un test al placii video folosind o solutie de racire non-standard, Accelero Xtreme IV, care acopera GTX 1080 cu destule coolere si ventilatoare cat sa nu ajunga nici macar la 60 de grade in conditii de overclock maxim. Rezultatul nu a fost insa chiar atat de impresionant.

Fiind vorba doar de o editie standard a placii video, varianta Founders Edition, GTX 1080 dispune de numai un singur conector de energie. Chiar daca este unul de 8 pini, tot nu are suficienta putere la dispozitie cat sa atinga si sa mentina 2.1GHz in jocuri, cum s-a putut vedea la demonstratia facuta de Nvidia.

Este foarte probabil ca variantele facute de producatorii de placi video sa vina cu sisteme diferite de alimentare, si ca astfel sa se permita atingerea acelor 2.5GHz la care aparent ruleaza una din editiile customizate, racite cu lichid.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button