MORE

GeForce GTX 1080 ar putea sosi in luna mai

Un nou zvon circula pe internet care indica o posibila data de lansare pentru urmatoarea serie de placi video de la Nvidia.

Conform acestor informatii neconfirmate, arhitectura Pascal va fi prezentata in mod oficial in luna aprilie, iar placile video vor fi disponibile publicului larg din luna mai, inainte de Computex.

Zvonul mai indica si ceva surprinzator, si anume, ca GeForce GTX 1080 (sau cum se va numi inlocuitorul lui GTX 980) nu se va folosi de memorie HBM2, ci doar de GDDR5X, mai exact, de 8GB de VRAM.

Acesta este foarte probabil un semn ca productia de HBM2 inca n-a atins un volum suficient de mare incat sa poata fi echipat si pe placile video pe care publicul chiar si le va putea permite. Este foarte posibil ca GTX 1080 Ti si urmatorul Titan sa foloseasca acest tip de memorie.

GDDR5X in sine tot este mai bun decat GDDR5, avand latime de banda mai mare, dar tot paleste in comparatie cu HBM2 la fiecare capitol.

Fiind construit pe procesul de fabricatie de 16 nanometri cu FinFET, acest GTX 1080 va fi destul de economic, avand pentru alimentare doar un conector de 8 pini, nu doi conectori ca predecesorii sai. Aceasta placa video ar urma sa fie bazata pe procesorul grafic GP104, iar Titan si varianta sa Ti se vor folosi de GP100.

Tot ce va pot spune concret despre noile placi video GeForce este ca vor fi lansate anul acesta si se vor folosi de noul proces de fabricatie mult mai economic si mai eficient fata de cel utilizat pana acum. Pentru alte informatii, va trebui sa asteptam anuntul oficial de la Nvidia.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button