MORE

GeForce GTX 1060 cu 3GB are mai putina putere de procesare

Varianta cu 3GB de memorie video a lui GTX 1060 ar trebui sa isi faca aparitia in mod oficial in curand, dar pana atunci un mic detaliu s-a scurs pe internet, sub forma specificatiilor tehnice complete ale acestui model.

Conform informatiilor publicate de BenchLife, editia cu 3 GB VRAM a lui GTX 1060 nu doar ca are mai putina memorie, dar are mai putine nuclee de procesare. In loc sa aiba setul complet de 1280 de nuclee prezente in procesorul grafic GP106-400, va avea doar 1152, placa video folosindu-se de GP106-300.

1060 3gb

Sa insemne asta ca varianta de 3GB va fi livrata sub un alt nume, pentru a evita confuzia? Poate un SE sau un LE, cum s-a mai intamplat cu placile video trecut. Nu pot spune cu siguranta in acest moment. Detalii oficiale vor fi anuntate de Nvidia in urmatoarele saptamani, atunci vom sti cu siguranta.

Cert este ca pretul acestei placi video nu va fi mai mic doar din cauza memoriei mai limitate, dar si pentru ca nu are la fel de mult hardware de procesare ca modelul complet. Desigur, 128 de nuclee CUDA nu reprezinta tocmai o diferenta extrem de mare, asa ca nu va avea o performanta cu mult mai slaba fata de GTX 1060 cu 6GB VRAM.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button