MORE

GeForce 1080 si 1070 au 8GB VRAM

Carcasele viitoarelor placi video GeForce nu sunt singurele componente a caror poze pot fi gasite pe internet. Procesorul grafic in sine a fost zarit, prezentand cateva caracteristici foarte interesante.

GPU-ul cu pricina este un GP 104-200, despre care se crede ca va fi folosit in GeForce GTX 1070. Conform estimarilor efectuate de Videocardz.com, dimensiunea acestui nou procesor este de 332.90 milimetri patrati, ceea ce inseamna ca va fi cel mai mic GPU facut de Nvidia in aceasta clasa de ceva vreme. Are sens, din moment ce arhitectura Pascal este construita pe modul de fabricatie de 14 nanometri. Mai important de atat, una din imagini nu arata doar GPU-ul, ci o parte din placa video in care este montat, iar acolo se pot vedea clar module de memorie de tipul GDDR5.

NVIDIA-Pascal-GP104-200-on-PCB

Daca nu cumva era vorba doar de o macheta pusa de forma, atunci este clar ca GeForce GTX 1070 va avea 8GB de memorie video de tipul GDDR5. Mai mult de atat, cel care a facut poza a sugerat ca varianta integrala a procesorului, care va fi folosit in GeForce GTX 1080, se va folosi de 8GB de memorie GDDR5X.

Cele doua standarde sunt compatibile intre ele, asa ca folosirea sa nu prezenta probleme de ordin tehnic. Cat despre HBM2, aceasta memorie probabil va ramane rezervata pentru generatia urmatoare de Titan.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button