RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Geekbench oferă noi detalii despre viitoarele modele de iPhone

Populara aplicație de testare Geekbench uneori mai scapă informații cu privire la produsele Apple care nu au fost încă lansate, și acest lucru ar putea fi cazul și pentru noile modele de iPhone din 2018.

Asa cum au anunțat într-o știre cei de la Consomac, cel puțin un model de iPhone 2018 se pare ca va vedea îmbunătățiri de viteză foarte mici față de iPhone X. Apărut în teste sub numele de cod „iPhone 11,2”, cu o placă de bază D321AP, ar putea fi vorba fie despre un iPhone 9 sau, poate, un iPhone 11, conform știrii citate.

Rezultatele Geekbench arată că telefonul a fost testat săptămâna trecută, cu un procesor ARM care are caracteristici similare cu cipul A11 Bionic găsit în telefoanele din generația actuală. Un aspect interesant este faptul că memoria RAM a crescut de la 2815 MB (3 GB) la 3748 MB (4 GB), iar instrucțiunea L1 Instruction Cache și Data Cache a crescut de la 32KB la 128KB.

Comparând scorurile single-core dintre cele două dispozitive, ne uităm la o creștere marginală cu 10% a vitezei față de iPhone X în acest sens, scorul multi-core fiind cu aproximativ 5% mai bun.

Cu toate acestea, scorurile din Geekbench ar trebui să fie abordate cu o doză de scepticism, în special cele despre produsele nelansate încă. Mai ales dispozitivele Apple, care comută într-un mod dinamic de la nucleele de înaltă performanță la cele cu putere redusă pentru a economisi bateria.

De asemenea, identificatorul dispozitivului „iPhone 11,2” ar putea fi potențialul model low-end cu ecran LCD din acest an. Acesta ar putea folosi teoretic un cip A11 Bionic modificat, decât un chip A12 de ultimă generație.

Apple construindu-și singuri propriile procesoare din seria A, compania poate dicta pe ce să se concentreze asupra îmbunătățirilor din următoarea generație. Scorul Geekbench ar putea semnala că Apple se concentrează pe o viață mai bună a bateriei, mai degrabă decât pe performanță, ceea ce este plauzibil.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button