GamingRSS PaginaDeMedia

Gearbox a fost cumpărat de către Embracer Group

Dacă te joci seria Borderlands, atunci știi că Gearbox a făcut o treabă foarte bună în a oferi episoade maniacale și amuzant de violente sub forma unor FPS-uri cu tentă de RPG.

Însă cum banul e ochiul dracului dar nimănui din industria asta nu pare să-i pese, Gearbox s-a lăsat achiziționat de suedezii de la Embracer Group, aceiași oameni care dețin THQ Nordic și Koch Media.

Cele două studiouri din urmă, alături de nume precum DECA și Saber Interactive fac ca Embracer Group să dețină la activ șase companii. Iar a șaptea cireașă de pe tort este chiar Gearbox.

Odată cu achiziția în cauză, Embracer Group plănuiește să extindă afacerile și departamentele din cadrul Gearbox, să fondeze brand-uri noi, dar și să pună mâna pe tot mai multe IP-uri, căci drepturile pentru Homeworld le fac cu ochiul.

Randy Pitchford va rămâne în continuare șef de trib la Gearbox, menționând că afacerea încheiată este una din cele mai bune strategii pe termen scurt,mediu și lung, că achizița oferă noi oprtunități de dezvoltare, că se va scrie istorie, blah blah. Speech-ul standard.

Prețul inițial a fost de 363 de milioane de dolari, jumătate cash, jumătate din profiturile Embrace Group. Dacă, în decursul a șase ani, Gearbox este băiat cuminte și își face partea lui de treabă, Embracer Group îi va oferi un stimulent adițional de un miliard de dolari – 360 de milioane din profitul Embracer și restul cash.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button