PC

GDDR6 va sosi până las fârșitul anului

O veste bună pentru pasionații tehnologiei de memorie, standardul GDDR6 este aproape finalizat și va fi disponibil până la sfârșitul anului.

Micron anunță că noul tip de memorie va fi disponibil spre sfârșitul acestui an, oferind publicului ceea ce dorește de foarte mult timp, performanță similară cu HBM, dar la un preț mult mai mic. Iar GDDR6 cam asta promite. Memoria este capabilă să atingă o lățime de bandă de 16Gb/s, aproximativ dublu față de ceea ce putea GDDR5 și chiar mai mult decât este capabil  acum GDDR5X. Implementările sale curente ajung doar până la 10Gb/s, deși pe viitor GDD5X ar putea atinge chiar 12Gb/s.

GDDR6 va fi folosit în plăci video comerciale abia din anul 2018, când se așteaptă să fie lansate generații noi de plăci video, bazate pe tehnologii diferite de ce avem acum la dispoziție. În teorie, o placă video cu 8GB de memorie video de tip GDDR6 ar trebui să atingă aceeași lățime de bandă ca o placă video Fury din prima generație, echipată cu doar 4GB de memorie HBM.

Performanța memoriei va fi însă sub ceea ce poate oferi HBM2, iar consumul de energie va fi considerabil mai mare. Dar oferă avantajul costului, producția și implementarea sa fiind mult mai simplă.

Micron prevede ca acest standard să fie devină cel dominant până în anul 2020.

[Guru3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button