MORE

GDDR6 va sosi în 2018

Până când varianta mai ieftină de HBM va fi disponibilă pentru publicul larg, GDDR tot va fi standardul folosit pentru majoritatea produselor, mai exact, se va folosi GDDR6.

Samsung a dezvăluit că intenționează să creeze o nouă iterație a standardului de memorie video GDDR (după stabilirea specificațiilor aferente în acord cu JEDEC) care va continua să sporească performanța în comparație cu GDDR5. Tot nu ar trebui să vă așteptați la miracole de aici, GDDR6 fiind tot cu mult, foarte, foarte mult, sub ceea ce poate oferi HBM. Vorbim tot de o fracțiunea minusculă din performanța tehnologiilor mai moderne, și nu genul de fracție ca 1/2, ci mai mult 1/10.

Acest nou standard va prelua ștafeta de la GDDR5X (care poate fi găsit acum în plăcile video high-end), oferind o lățime de bandă inițială de 14Gb/s, asta deși planurile inițiale pentru GDDR5X indicau că va atinge 16GB/s în anii următori. Cert este că memoria va fi capabilă, cu timpul, să depășească această limită, oferind în anii următori performanță mai bună la un consum mai redus de energie față de ce generația curentă de GDDR.

gddr6 samsung

Mai important, prețul său va fi mic. Dacă nu există diferențe fundamentale față de GDDR5X, atunci GDDR6 ar putea fi construit folosind măcar o parte din infrastructura curentă. HBM, în schimb, necesită o linie de producție complet diferită și implică procese mult mai complicate pentru a fi implementat.

Așa că următoarele iterații de R7 260 și GTX 750 probabil vor ajunge să folosească GDDR6… până când HBM chiar va deveni suficient de ieftin. Samsung nu prevede ca asta să se întâmple prea curând, din moment ce vrea să scoată pe piață GDDR6 în anul 2018.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Da, lățimea aia de bandă e pur marketing. E ca la inundații, cum spun ăia de la meteo că un râu depășește debitul normal, clar marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button