PC

GDDR6 va fi prezent la CES 2018

Ne mai despart doar două luni de CES 2018 și au apărut deja ceva informații despre ce vom vedea acolo.

Organizatorii evenimentului anunță că vor acorda un premiu celor de la Samsung pentru dezvoltarea noului modul de memorie GDDR6 de 16Gb. Modulul cu pricina încă se mai află în lucru, nu este încă un produs final, dar mai aproape de CES probabil vom avea o dată mai concretă la care va fi disponibil pentru restul industriei.

GDDR6 dublează lățimea de bandă față de GDDR5, ajungând la 768Gb/s pe o magistrală de memorie de 384 de biți, scăzând astfel și mai mult din avantajul pe care îl are HBM2. Fiind bazat tot pe metode existente de producție, GDDR6 este și mai ieftin de produs, așa că rezultatul final este suficient de ieftin cât pentru uz la scară largă. Densitatea sporită, un singur modul având 2GB, înseamnă că noul standard de memorie nu va ocupa la fel de mult spațiu, așa că designul plăcilor video poate fi simplificat. Tot este departe de HBM, dar este un pas important.

Conform așteptărilor, tot la CES vom vedea și unul din primele produse care să folosească GDDR6, sub forma generației Volta a plăcilor video GeForce, de la Nvidia. Deși, nu prea este sigur dacă asta se va întâmpla, având în vedere că pe segmentul top-end continuă să nu există competiție, Nvidia nu are motiv să se grăbească și cu siguranță nu vom vedea din start vreun 2080 Ti.

CES 2018 va avea loc între 9 și 12 ianuarie.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button