MORE

GDDR5X inlocuieste GDDR5

Chiar daca HBM2 si succesorii sai vor domina viitorul, prezentul inca mai are nevoie de solutii ieftine pentru placile de video ceva mai economice si pentru cele pe care le numim placi video, dar stim cu toti ca nu sunt decat o colectie de porturi video conectate la rusine si dezamagire.

Astfel JEDEC, grupul care se ocupa de certificarea tuturor standardelor pentru memorie ca nu cumva cineva sa se trezeasca sa faca un GDDR cu trei pini in plus si un peste piranha in loc de controller, a publicat specificatiile oficiale pentru GDDR5X.

GDDR5-specifications-1

Acest nou standard de memorie permite acces la 64 bytes de memorie per operatie, in loc de cei doar 32B ai lui GDDR5, Asta ii ofera posibilitatea de-a ajunge la o latime de banda de pana la 12Gb/s in varianta initiala, si 16Gb/s pe termen lung, aproape triplu fata de predecesorul sau.

GDDR5X va fi folosit pentru placile video mainstream care urmeaza sa apara la vara, cel putin cele de la Nvidia. Probabil si cateva din placile video AMD vor folosi GDDR5X, din moment ce are compatibilitate directa cu GDDR5 si au cam acelasi proces de productie.

Modelele de top tot vor folosi HBM si HBM2, iar acele „placi video” care in momentul actual sunt intrecute la performanta de un cartof fermentat probabil inca vor mai folosi GDDR5…sau 3, dar pe undeva pe la mijloc va incapea si GDDR5X.

[Videocardz]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close