Știri IT

Gamerii de pe Xbox One aduc cu 25% mai mult profit celor de la Ubisoft

An, de an, Ubisoft in aceasta perioada publica raportul financiar pe anul ce-a trecut, de cele mai multe ori acesta reveland date importante despre piata. Anul acesta o serie se pot observa o serie de elemente surprinzatore dupa postarea acestuia.

Unul dintre acestea este faptul ca un nou joc Assassin’s Creed este in dezvoltare, de parca nu stia deja toata lumea asta, dar pe langa asta si un Watch Dogs 2 a fost confirmat. Iar acestea sunt doar doua lucruri care s-au aflat dupa postarea raportului, dar, de departe, cel mai interesant este raportul financiar prezentat de Ubisoft pentru Xbox One. Conform acestuia, Ubisoft castiga cu 25% mai multi bani de pe urma fiecarui posesor al platformei celor de la Microsoft, Xbox One, fata de Sony cu al lor PS4.

La drept vorbind, acesti 25% se refera la cati bani a cheltuit fiecare gamer pe produsele Ubisoft, nu la cati bani a facut cumulat fiecare platforma pentru companie. Potrivit raportului, in medie, un pentru fiecare dolar cheltuit de un utilizator de PS4 pe titluri Ubisoft, un utilizator de consola Xbox One cheltuie 1.25 dolari.

Cu toate ca aceste obiceiuri de cumparare nu sunt relevante pentru noi gamerii, pentru companii sunt o adevarata mina de aur, acestea putand sa traga niste concluzii educate si sa faca niste strategii de piata bine conturate. Chiar daca compania X are mai multi cumparatori decat compania Y, daca produsul comercializat costa cu 50% mai mult, atunci compania Y are un profit mai mare. Asa cum se intampla cu Samsung si Apple daca doriti.

Cu siguranta, datorita bazei mai mare de instalare pe care o are PS4 in raport cu Xbox One, asta inseamna doar ca jucatorii Xbox One sunt mai atasati si cumpara mai mult continut post-lansare decat jucatorii de pe PS4, in ceea ce priveste produsele Ubisoft. Inseamna deasemenea si ca un procent mai mare de posesori Xbox One achizitioneaza produse Ubisoft, fata de posesori ai PS4.

Raportul arata ca Ubisoft realizeaza 41% din profituri pe PS4, fata de doar 27% pe Xbox One. Asta se traduce intr-o diferenta de 51.8% in favoarea platformei PlayStation 4. Suna minunat, dar e doar jumatate din lupta. Dupa cum stim, PS4 are un avantaj insurmontabil in vanzarile de console peste Xbox One. Cu cele mai recente rapoarte aratand consolele PS4 vandute in cam 36 milioane de exemplare iar Xbox One in jurul a 19 milioane, este o diferenta de 89% in favoarea PS4. Asadar, cu 89% diferenta si o marja de profit de doar 51.8%, rezulta ca un procent mai mare de posesori ai consolei Xbox One achizitioneaza produse Ubisoft, decat posesori de PS4.

[Venturebeat]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button