Gaming

Cand GamerGate nu este comod, se rezolva totul cu o bomba

GamerGate este o miscara care militeaza pentru trasparenta si etica in tot ceea ce inseamna jurnalism in gaming. Din pacate, atunci cand critici un jurnalist, mai ales cand discuti de nume precum Leigh Alexander sau Ben Kuchera, raspunsul este unul nu tocmai sanatos, intreaga miscare fiind acuzata ca fiind una care instiga la ura, misoginism, sexism si alte acuze care nu au fost dovedite. Stiti voi, FBI nu a putut sa dovedeasca nimic!

Pe de alta parte, dovezile de partea cealalta a baricadei, precum GameJornoPros si coruptie la cel mai inalt nivel au inceput sa curga, totul explodand cu declararea gamerilor ca fiind morti, o serie de articole care ii declara pe acestia ca fiind niste tocilari slinosi care stau in pivnitele parintilor aparand pe net, publicatiile in esenta dezicandu-se de publicul lor. Asta s-a intamplat acum un an. De acolo a explodat intreg scandalul si taberele s-au aprins din ce in ce mai rau.

Asta pana cand The Society of Professional Journalist’s sau mai pe scurt SPJ au organizat o dezbatere intre cele doua tabere, GamerGate si jurnalisti care au o idee de baza a ceea ce inseamna GamerGate, zilele trecute. Toate bune si frumoase, reprezentatii ambelor parti au dezbatut subiectul, ambele grupuri fiind reprezentate de oameni cu experienta atat in domeniul jurnalismului, dar si al dezvoltatorilor, precum Lynn Walsh, Derek Smart si Ren LaForme dar si nume rasunatoare din tabara GamerGate, precum Milo YiannopoulosChristina Hoff Sommers si Cathy Young, asta pana cand aprope de final cineva a anuntat ca o bomba se afla in cladire.

Anuntul bombei se pare ca a fost extrem de convenabil pentru tabara anti GamerGate, dezbaterea inclinand clar in favoarea sustinatorilor GamerGate si ai miscarii, acestia fiind evacuati din sala si obligati sa stea in soarele din Miami la niste temperaturi absolut inumane.

Daca initial s-a speculat ca ar fi zece bombe in cladire, ulterior organizatorul evenimentului, Michael Koretzky, a afirmat ca a fost de fapt vorba de sase amenintari cu bomba, doua dintre acestea fiind considerate importante, pentru ca au fost raportate la Miami Herald si departamentului de politie. Aceste amenintari amintesc de tacticile folosite de Irish Republican Army, anuntand exact ora si locul in care bomba va exploda.

Pana in prezent, nici una dintre cele doua parti nu a revendicat presupusul atac cu bomba, dar este un comportament lipsit de coloana vertebrala si marsav, indiferent din ce parte a baricadei provine, putand sa fie un troll care a dorit sa aiba cele 15 minute de faima. Momentan ambele baricade se acuza una pe alta pe Reddit, lasandu-se chiar in atacuri la persoana si dezvaluiri de informatii private in unele cazuri.

Nimic nou pentru GamerGHazi am putea spune, care inca afirma ca sustinatorii GamerGate sunt un grup care incurajeaza segregarea rasiala si sexismul. Problema este alta… daca GamerGate este un grup care incurajeaza sexismul si segregarea rasiala, de ce o respecta asa de mult pe Christina Hoff Sommers si nu pe WhoTwo?

Pana in prezent FBI-ul nu are un suspect, dar revenim cu detalii si update-uri odata ce acesta va fi descoperit! Indiferent de ce parte a baricadei pro sau anti GamerGate este el. Mai jos aveti intreaga desfasurare a evenimentelor. Atentie, exista si un mioritic de-al nostru printre cei care comenteaza evenimentele, dar vocea lui nu este tocmai „de radio”. *We kidding Vee… we cool! 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button