CommunityMOREȘtiri IT

Game of Thrones bate record după record – la piratat!

Peste 17 de milioane de persoane din toată lumea au stat cu ochii pe HBO pentru a prinde premiera celui de-al optulea sezon al serialului Game of Thrones. Dar de trei ori mai mulți au fost cei care au ales variante alternative.

Datele companiei de monitorizare a pirateriei MUSO arată că episodul a fost piratat de 54 de milioane de ori în primele 24 de ore. Aceasta este o creștere bruscă față de premiera sezonului șapte al lui Game of Thrones, care a stabilit propriile sale recorduri de piraterie, cu 90 de milioane de vizionări ilegale în 72 de ore.

Andy Chatterley, co-fondator și CEO al MUSO, a declarat:

Sezonul 8 a fost așteptat mult timp de fanii din întreaga lume, ducând la ceea ce poate fi descris doar ca o manie pirateriei, pe măsură ce fanii dedicați caută stream-uri și torente, indiferent că motivul este indisponibilitatea conținutului în regiunea lor, dorința de a-l vedea mai devreme de frică de a nu-l rata sau pentru a evita să vadă spoilere pe social media. Episodul a scăpat pe Internet, de asemenea, cu câteva ore înainte de premieră, provocând o frenezie pe site-urile torrent și streaming din întreaga lume.

Pentru a pune numărul în perspectivă, 54 de milioane reprezintă semnificativ mai mulți oameni decât populația Coreei de Sud.

Cele mai multe dintre vizionările neautorizate – peste 76% – provin din site-urile de streaming ilegale. (nu se poate face o aproximare corectă a numărului de persoane care au apelat la această metodă deoarece, în mod deloc nesurprinzător, aceste site-uri nu își publică numărul total de spectatori.)

India a avut cea mai mare rată de piraterie, cu aproape de două ori mai mult decât în următoarea țară, care a fost China. Statele Unite s-au clasat pe cel de al treilea loc din podiumul vizionărilor neautorizate.

HBO, la fel ca până acum, a monitorizat site-urile torrent în timpul evenimentelor majore, trimițând avertismente legale persoanelor care găzduiesc descărcările.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button