Telefoane

Galaxy S9 va fi extrem de rapid pentru că… Snapdragon 845!

Qualcomm a permis recent jurnaliștilor să evalueze viitorul Snapdragon 845 pe propriul smartphone de referință, iar rezultatele arată promițătoare pentru Galaxy S9 și alte dispozitive noi. Pe de o parte, îmbunătățirile procesorului au fost doar incrementale, în ciuda trecerii la noi modele ARM Cortex. Pe de altă parte, noul Adreno 630 GPU al Qualcomm s-a comportat impresionant, în special în ceea ce priveste consumul de putere, punând în gardă rivali precum Samsung si Huawei. „Este nevoie de schimbări mai radicale pentru a ține pasul cu Qualcomm„, a spus Anandtech.

Adreno 630 oferă o performanță mai bună cu 30% și o ieșire de afișare de 2,5 ori mai rapidă, toate acestea cu o reducere a puterii estimată la 30%. În timp ce testarea bateriei a fost limitată, cipul și-a întrecut aproape toți rivalii pe majoritatea testelor. „Generațiile actuale ale Qualcomm din SoCs sunt pur și simplu de neegalat, iar diferența este atât de largă încât nu mă aștept ca soluțiile rivale viitoare să fie capabile să ne ajungă din urmă în acest an„, a spus Anandtech.

Singurul telefon care s-a descurtat mai bine în câteva teste grafice de la GFXBench a fost iPhone X. Și când vine vorba de un scor general, iPhone X cu procesorul său Bionic tot este mai bun decât Snapdragon 845 cu un plus de performanță de 15% pe testele lui Geekbench, a subliniat Tech Advisor. Cu toate acestea, a câștigat la mustață față de iPhone X pe testele combinate ale lui Antutu. Pe partea Android, însă, noul chip al Qualcomm este cu peste 20% mai rapid decât rivalii săi.

Rezultatele mixte arată că performanța este mai mare decât indicatorii de referință. O altă componentă a dispozitivului Snapdragon 845 este noul modem celular X20, care poate suporta viteze de 1,2 Gbps, un avantaj pentru utilizatorii care au norocul de a avea Gigabit LTE. Mai vin de asemenea cu alte componente noi cum ar fi WiFi 802.11ad, încărcare rapidă și un senzor de amprentă digitală. Modul în care producătorii de dispozitive vor implementa toate aceste caracteristici va fi esențial pentru performanța și experiența utilizatorilor telefoanelor inteligente.

În curând vom afla mai multe despre asta. Samsung va programa lansarea modelului Galaxy S9 pe 25 februarie și o serie de modele de la concurenți precum LG, Moto, Nokia și Google ar trebui să sosească în curând. În acel moment, veți vedea teste care contează mult mai mult decât cele oferite de Qualcomm.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button