Telefoane

Galaxy S9: Ce noutăți aduce, din ceea ce știm până acum?

Samsung a confirmat în cele din urmă o parte din zvonurile legate de specificațiile și capacitățile modelelor Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, care urmează să fie lansate începând chiar de săptămâna aceasta.

Chiar dacă dezvăluirea lui Galaxy S9 și a fratelui său mai mare, Galaxy S9 Plus, nu a mers ca la carte, fiind vorba de un drum plin de zvonuri și scăpări, o serie de videouri de pe canalul de YouTube al companiei Samsung din Coreea confirmă o parte din ele.

Totul a început atunci când un utilizator de reddit, minhvn, a postat o imagine cu cutia lui Galaxy S9, care de altfel conține o parte din specificațiile noului model de la Samsung. Printre acestea se numără dimensiunile de 5,8 inci, cu QuadHD+ (2960 x 1440) sAMOLED, dar de fapt al cărui display e de 5,6 inci cu margini rotunjite, o cameră principală de 12 megapixeli și una frontală de 8 megapixeli cu autofocus, 64 GB de stocare internă, reîncărcare prin wireless și altele.

După doar două zile, Evan Blass, recunoscut pentru „leak-urile” sale, a dezvăluit prin intermediul unui tweet că data de lansare pentru Galaxy S9 va fi 26 februarie, că precomenzile vor disponibile din 1 martie, iar livrările vor începe de pe 16 martie.

https://twitter.com/evleaks/status/953189867948736512

Tot în același timp, Forbes dezvăluia că Slashleaks a obținut de la Anatel, agenția națională de telecomunicații din Brazilia, două imagini cu certificate de omologare, care includ informații cu privire la bateriile pentru Galaxy S9 și S9 Plus, care vor fi de 3.000 de miliamperi, respectiv 3.500 de miliamperi. Din nefericire, asta ar însemna că noua generație nu este tocmai nouă la capitolul baterii, mai ales dacă luăm în considerare că S7, lansat în 2016, are fix aceeași capacitate.

Iarăși, nu a durat decât câteva zile până am aflat, tot prin intermediul Forbes, că noile modele vor fi și primele care vor folosi tehnologia Y-OCTA (Youm On-Cell Touch AMOLED), sursa originală fiind publicația ET News. Y-OCTA înseamnă că Samsung a reușit să fixeze senzorul tactil direct pe stratul flexibil OLED, scăzând astfel greutatea și grosimea telefonului și crescând timpul de răspuns al display-ului. O altă tehnologie dezvăluită, iarăși, la nivel de zvon de către ET News privea SLP (Substrate-Like PCB), o tehnologie de micșorare a pieselor folosită de Apple în iPhone X. Însă, din moment ce aveam deja zvonul legat de capacitățile bateriilor, mai mult spațiu în interiorul lui Galaxy S9 sau Galaxy S9 Plus cel mai probabil nu înseamnă baterii mai mari, ci foarte probabil spațiu pentru răcire.

https://www.youtube.com/watch?v=JRncyWWBbQY

Mergând mai departe, spre sfârșitul lui ianuarie câțiva jurnaliști au fost invitați de Samsung la un eveniment intitulat „Camera. Reimaginată”, prin intermediul căruia compania a confirmat specificațiile camerelor, dar și data de lansare. Cu privire la camere, situația e un pic mai ciudată. Atât S9, cât și S9 Plus vor avea întradevăr o cameră principală de 12 MP, cu o deschidere de F1.5, care îi va permite să filmeze cu 120 de cadre pe secundă în rezoluții 4K, chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Problema apare atunci când Galaxy S9 Plus are parte de două camere, ceea ce îi permite zoom optic, în timp ce S9-le simplu are doar un singur modul.

Partea cea mai „amuzantă” este că Orange România a fost sursa care a confirmat la începutul acestei luni specificațiile modelelor zvonite și capturate în imaginea făcută publică de minhvn pe reddit. Confirmarea a venit sub forma publicării accidentale a paginii produsului, care menționa, printre altele, display-ul de 5,8 inci Quad HD OLED și care între timp a fost ștearsă cu totul.

Și astfel ajungem în prezent, Samsung confirmând încă o parte din zvonuri prin intermediul unor reclame făcute publice de divizia coreeană pe canalul oficial de YouTube. Primul video, care poate fi văzut mai sus, ne tachinează cu modul „Super Slo Mo”. Modul poate fi tradus prin capacitatea modelelor Samsung de a filma în slow motion cu 1.000 de cadre pe secundă, cel mai probabil la o rezoluție 1080p, dar și cu 120 de cadre pe secundă în 4K.

O a doua reclamă, cea de mai jos, dezvăluie un alt aspect important, abilitatea de a face fotografii în medii cu luminozitate scăzută, iar calitatea acestora pare să surprindă până și căprioara din clip.

https://www.youtube.com/watch?v=GFNwvbgJUlE

În cele din urmă, deși nu e tocmai cea mai importantă funcție a modelelor Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, în cea de-a treia reclamă vedem și tehnologia de recunoaștere facială, precum și ceea ce se denumește „Animoji”. În principiu, telefoanele vor fi capabile să recunoască expresiile faciale și să le transforme în emoji-uri animate 3D.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=GthDneoSuSI

Acum nu trebuie decât să așteptăm mai puțin de săptămână (25 februarie conform Orange România) să vedem ce se petrece cu adevărat în fața, dar și în spatele ecranelor modelelor Galaxy S9 și S9 Plus. Desigur, asta și prețul, fiind cam singurul lucru care nu a fost dezvăluit, nici măcar estimativ sau la nivel de zvon. Putem doar să întrebăm: Cât ar merita și cât ar fi prea mult?

[Forbes]

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button