TECH

Galaxy S8 a primit Android 8… până n-a mai primit!

Samsung a lansat la începutul săptămânii versiunea Android 8.0 Oreo, însă lucrurile nu au mers tocmai ca la carte. După doar câteva ore, actualizarea a fost oprită, asta după ce telefoanele cu noua versiune își dădeau singure reboot!

Cei dornici să-și butoneze telefoanele cu noul Android Oreo 8.0 vor fi nevoiți să mai aștepte ceva timp până când Samsung reușește, „în cel mai scurt timp posibil”, să revină cu o versiune care chiar funcționează.

La începutul săptămânii, Samsung a lansat Android 8.0, nume de cod Oreo, pentru cei care dețin Galaxy S8, însă minunea a durat numai câteva ore. Potrivit The Verge, la scurt timp după lansare, actualizarea a fost retrasă din cauza „unui număr limitat de cazuri” în care dispozitivele S8 și S8+ își dădeau reboot, conform unei declarații din partea Samsung.

Rezultatele retragerii și problemelor neașteptate sunt clare. Cei care reușiseră să facă actualizarea sunt acum într-o situație nefericită, iar în cazul celor care au descărcat-o, însă nu au apucat să o instaleze, fișierele vor fi șterse automat. Singura veste bună este că lansarea nu s-a făcut la nivel global și astfel numărul de dispozitive afectate a fost unul mic.

Android Oreo a fost anunțată încă din a doua jumătate a lui 2017 și a trecut printr-un beta destul de amplu, ceea ce face situația de acum și mai surprinzătoare. Samsung lucrează deja la repararea problemelor și a anunțat că relansarea se va face „în cel mai scurt timp posibil”.

Cu privire la ce urmează să aducă – într-un final – Oreo, cele mai importante schimbări vin la capitolul notificări, cum ar fi abilitatea de a le pune pe „snooze” pentru fiecare aplicație în parte, noi emoji-uri, rearanjarea meniului pentru setări și altele. În plus, vom putea să ne uităm la videouri de pe YouTube „picture-in-picture”, putând să umblăm în continuare prin telefon, și chiar să trimitem videourile în fundal atunci când, de exemplu, vrem doar să ascultăm muzică.

[The Verge]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

5 comentarii

  1. Salut! Eu mi-am instalat Oreo cu Odin si functioneaza bine. Nu se inchide din senin si este mai rapid decat Nougat. Recomanzi sa revin la Nougat si sa astept pentru noua versiune de Oreo?

  2. Samsung a declarat ca ar fi vorba de cazuri izolate. Daca nu ai alte probleme cu versiunea noua, nu cred ca e nevoie. Intrebarea acum e daca nu vor aparea probleme la instalarea celei noi, daca ai deja instalata versiunea „stricata” atunci cand o s-o relanseze.

  3. Salutare Imi poti trimite si mie softul oreo?Eu am apucat de am descărcat de pe sammobile ceva si telefonul a luat-o razna.

  4. Salut!! cum ai reusit cu Odin? oricum acum nu mai sunt fisierele, nu?merci

  5. Și eu am reușit să instalez varianta „CRAP” de oreo, dar până acum nici o problema cu așa zisul reboot… Singurul lucru ce l-am observat, mi se pare că bateria tine mai puțin că înainte, nu că înainte avea vre-o durată extraordinară dar totuși…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button