Știri ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Galaxy S20 Plus cu procesor Exynos 990 nu tine pasul cu Xiaomi Redmi Note 8 Pro in gaming

Se pare ca Exynos 990 de la Samsung nu se bucura de un succes foarte mare, iar asta a fost semnalat de utilizatori. De la probleme de incalzire excesiva, pana la durata de viata slaba a bateriei, noul chip a fost un esec. Asta iese si mai mult in evidenta intr-un set de teste care au fost publicate. In cadrul acestora, Galaxy S20 Plus este pus fata in fata cu Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

Despre Redmi Note 8 Pro nu sunt foarte multe de zis: acesta este inarmat cu MediaTek Helio G90T. Acest chip este ceva mai puternic decat Snapdragon 720 conform testelor. Aceasta este insa problema pentru Samsung, deoarece Exynos 990 nu prea tine pasul cu solutia mid-range a chinezilor.

Care este problema procesorului din Galaxy S20 Plus?

In videoclipul de mai jos, Galaxy S20 Plus pare ca se straduieste sa tina pasul cu Redmi Note 8 Pro. Daca la inceput, ambele rulau PUBG Mobile fara probleme, dupa 10 minute de joc performanta dispozitivului de la Samsung a inceput sa scada. Acesta a inceput sa aiba scaderi pana spre 50FPS, ca alte 10 minute mai tarziu sa ajunga si pe la 40. Problema pare a fi faptul ca Exynos 990 se incinge prea tare si intra in thermal throttling. Asta inseamna ca pierde din performanta pentru a evita supra-incalzirea.

Bine, nu ma intelegeti gresit: Samsung Galaxy S20 Plus este un telefon foarte bun, iar varianta cu Snapdragon este foarte buna. Chiar si autorul video-ului spune spre final ca acel model poate sustine aproape 120FPS stabil in PUBG Mobile. Problema apare la modelul cu Exynos 990, pentru care Samsung cere 1000$. Faptul ca acesta nu poate tine pasul cu un telefon din cu totul alta liga, care costa de cinci ori mai putin, nu face decat sa puna modelul coreenilor intr-o lumina proasta.

Viitorul nu suna insa rau pentru Samsung; se pare Exynos 1000 este in plin proces de dezvoltare si ar include grafica AMD RDNA. Asta va fi o schimbare mare si un plus masiv pentru Samsung, dar pana atunci, procesorul actual ramane un esec.

Exynos 990

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button