TECHTech&ITTelefoane

Galaxy S10+ și iPhone XS Max față în față într-un test de cădere

YouTuber-ul PhoneBuff a publicat de curând un nou videoclip care îi pune unul împotriva celuilalt pe cele două cele mai faimoase telefoane ale momentului, iPhone XS Max și Samsung Galaxy S10+. Apple a făcut câteva afirmații cu privire la durabilitatea ultimului iPhone, dar noul model Galaxy utilizează cea mai recentă și cea mai bună sticlă Gorilla Glass. Vă relatăm mai departe cum s-a desfășurat confruntarea.

Când Apple a lansat iPhone XS și XS Max anul trecut, compania a spus că telefoanele au „cea mai durabilă sticlă de smartphone din lume„. Cu toate acestea, nu a detaliat dacă folosea Gorilla Glass 5 sau nu. Noul Samsung Galaxy S10+ utilizează Gorilla Glass 6, despre care Corning spune că este „de două ori mai bun decât Gorilla Glass 5„.

În cel mai recent videoclip comparativ de la PhoneBuff, cele două flagship-uri au fost testate în patru teste de cădere calculate. Prima cădere a fost pe spatele telefoanelor. Atât iPhone-ului cât și lui Galaxy S10+ i s-a spart geamul din spate, dar S10+ a avut o deteriorare mai mare cu mai multe înflorituri.

Runda a doua a fost un test de cădere în colț, și ambele telefoane s-au ținut la fel de bine cu doar câteva zgârieturi minore. Runda a treia a fost o cădere pe partea frontală și s-a concretizat cu ecranele ambelor telefoane crăpate. Cu toate acestea, Galaxy S10+ a suferit daune mai mari decât iPhone XS Max, iar scanerul de amprente al telefonului Galaxy a fost de asemenea deteriorat.

Runda finală de bonus este formată din până la 10 căderi consecutive cu fața în jos. Galaxy S10+ și-a câștigat singura victorie în această rundă, cu supraviețuirea celor 10 căderi și cu funcția touchscreen încă funcțională. Ultima dată când PhoneBuff a făcut acest test cu iPhone XS Max, acesta a rezistat doar la 3 căderi consecutive până când ecranul tactil să-și piardă complet funcționalitatea.

Sistemul de notare utilizat de PhoneBuff este de 40 de puncte maxim posibile. iPhone XS Max tocmai a bătut modelul Galaxy S10+ cu un scor final de 36-34. Puteți să vă uitați la testul complet în clipul de mai jos.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button