GamingPC&ConsolesȘtiri IT

G2A o face de oaie

N-am mai avut de mult o știre despre popularul magazin G2A, iar săptămâna asta compensez, pentru că această entitate a fost foarte ocupată în ultima vreme. Poate prea ocupată.

Un nou mic scandal s-a iscat săptămâna trecută prin sfera mai indie a industriei de jocuri, dezvoltatorii încurajându-i pe cei dornici să le butoneze proiectele să le pirateze de pe torente, în loc să le cumpere de pe G2A. Când compania a încercat să explice că situația nu este chiar atât de neagră, că nu există fraudă sau hoție, alți dezvoltatori indie au reacționat lansând până și o petiție prin care roagă G2A să nu mai vândă jocuri indie. De ce? Pentru că ocazional jocurile indie vândute pe G2A sunt mai mult „picat din spatele unui camion” decât legitim obținute de la sursă, iar compania tot nu a luat măsuri pentru a rezolva soluția.

Totuși, G2A a încercat să explice clar și concis situația… trimițând către zece publicații un e-mail cu o ofertă de a publica un articol despre cum G2A este transparent și onest, contra cost, atât timp cât nu este menționat faptul că publicațiile sunt plătite și fără ca articolul să fie marcat ca o reclamă. Această cerință este opusul conceptelor de transparent și onest.

Reacția industriei și a presei a fost profund negativă. Compania s-a apărat, pasând vina pe angajatul care a trimis acel e-mail, și își cere iertare pentru incident. Deocamdată nu a prea avut efect.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button