MORE

G2A condamna decizia luata de Riot

La inceputul acestei saptamani, Riot a decis sa interzica companiei G2A sa mai sponsorizeze echipe profesioniste de League of Legends, ca urmare a esecului de a negocia un compromis intre serviciul companiei care permite jucatorilor sa cumpere ajutor pentru a progresa in modul Ranked si dorinta celor de la Riot ca G2A sa nu mai faca asta.

Initial, doar Riot a comentat despre incident, iar acum G2A a emis propria declaratie. In viziunea companiei, Riot a „lansat un atac agresiv care vizeaza intreaga comunitate globala de eSports, intr-o incercare de a domina si controla industria.

G2A afirma ca au incercat sa rezolve situatia in mai multe moduri prietenoase,  dar de fiecare data Riot venea cu din ce in ce mai multe cereri. Compania tine sa aminteasca tuturor ca au facut investitii de peste 6 milioane de dolari in echipele de eSports in ultimul an, si cer fanilor sa se foloseasca de social media pentru a forta Riot sa inverseze aceasta decizie.  G2A considera ca actiunea luata de Riot este necinstita pentru intreaga comunitate de eSports.

Ramane de vazut daca o revolta publica se va intampla, si daca va avea vreun fel de efect. Cand vine vorba de eSports, de obicei compania care detine jocul chiar are control deplin asupra a tot ceea ce se intampla, la fel cum au Blizzard peste orice inseamna Starcraft, sau Valve peste CS si DotA 2.

[PCGamesN]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button