PC

G.Skill lansează cel mai rapid RAM de tip SO-DIMM

Memoriile RAM de înaltă frecvență nu au o importanță foarte mare per ansamblu, mai importantă pentru performanța unui calculator fiind capacitatea. Acest lucru nu împiedică însă pe cei de la G.Skill să scoată memorie după memorie de viteze record, cel mai nou exemplu fiind destinat calculatoarelor de format mic sau alte tipuri de configurații care folosesc SO-DIMM. Cel mai recent kit al producătorului are o frecvență situată la 3.800 MHz, ceea ce îl face cea mai rapidă memorie SO-DIMM de pe planetă.

Kit-ul în cauză este de 32 GB DDR4 și este format din patru module de 8GB SO-DIMM. Face parte din gama Ripjaws a producătorului, care ar trebui să fie inferioară ca performanță față de memoriile din seria Trident Z. În ultima vreme deosebirile de performanță dintre aceste 2 serii de produse au început să devină din ce în ce mai neclare.

În cazul de față, noile memorii SO-DIMM Ripjaws DDR4 se încadrează pe segmentul „ultra-high performance”, G.Skill confirmând că setul a atins 3.800 MHz pe o placă de bază ASRock X299E-ITX/ac cu un procesor Intel Core i9-7900X.

G.Skill a declarat:

Performanța de memorie extremă este acum o realitate pentru stațiile de lucru de dimensiuni reduse.

Memoriile de tip SO-DIMM sunt destul de des întâlnite în laptop-uri. G.Skill nu intenționează să se adreseze în mod special acestui grup de utilizatori, deși probabil aceste memorii ar putea funcționa de minune într-un laptop de gaming, în caz că doriți să aveți 32 GB RAM într-un kit de 4 memorii SO-DIMM DDR4-3800.

În ceea ce privește latențele, acest kit rulează la 18-18-18-38 și necesită 1.35V. G.Skill oferă de asemenea o versiune 32 GB (4 X 8 GB) DDR4-3600, împreună cu kit-urile DDR4-3200 de 64GB (4 x 16 GB) și 32GB (4 x 8 GB), toate acestea rulând la 16-16-16-36 la același voltaj.

Noile kit-uri vor fi disponibile în decembrie. G.Skill nu a anunțat încă un preț.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button