PCTECHTech&IT

G.Skill anunta cele mai rapide memorii DDR4 de pe piata

G.Skill a prezentat doua noi kituri de memorie, unul de de 64 GB DDR4-4266 iar celalalt de 128 GB DDR4-4000, ambele destinate sistemelor de top.

Noile memorii DDR4 a celor de la G.Skill, sub marca Trident Z, se prezinta sub forma unui kit de 64 GB (8 × 8 GB) destinat sa functioneze la DDR4-4266 CL19 19-19-39 cu 1,45 volti si a unui kit de 128 GB (8 × 16 GB) care sa functioneze la DDR4-4000 CL19 19-19-39 cu 1,35 Volti. Modulele DIMM se bazeaza pe cipurile de memorie B-die de la Samsung, recunoscute pentru versatilitatea lor in materie de overclocking, cu profile XMP 2.0 SPD usor de configurat si dotate cu dispozitive din aluminiu pentru eliminarea caldurii.

Pentru ca avem de-a face cu SKU-uri de inalta performanta, G.Skill cere pentru ele pe placi de baza high-end capabile sa furnizeze o sursa de alimentare „curata” si sa pastreze interferentele la niveluri minime. Pana acum, G.Skill a validat kiturile pe placa de baza ASUS Prime X299-Deluxe II, desi lista platformelor compatibile „oficial” poate fi extinsa in timp.

Unul dintre lucrurile notabile pentru kitul de 64 GB DDR4-4266 1.45 V este ca ruleaza la o tensiune care este cu 20% peste tensiunea prestabilita a standardului DDR4 de 1,2 V, ceea ce presupune un consum de energie considerabil mai mare. Prin urmare, kitul va necesita si un sistem bun de racire. Kitul de 128 GB va avea nevoie la randul lui nevoie de putere mai mare fie si numai din cauza capacitatii sale.

G.Skill intentioneaza sa inceapa comercializarea noilor kituri de memorie Trident Z 64 GB DDR4-4266 si 128 GB DDR4-4000 candva in primul trimestru al anului 2019. Compania nu a anuntat inca pretul noilor produse si e de presupus ca acesta va depinde de pretul DRAM de la acel moment. Intre timp, avand in vedere performantele si capacitatile modulelor, ca si recomandarile facute de G.Skill pentru consumul de energie si racirea lor, e de asteptat ca ambele kituri sa aiba un pret piperat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button