MORE

Fuze Tomahawk F1: Noua consola de jocuri a Chinei

Compania Chinezeasca Fuze a dezvaluit o noua consola de jocuri menita in mare parte pentru piata interna. Aceasta se numeste Fuze Tomahawk F1 si la prima vedere ati zice ca este de fapt o combinatie bizara de Xbox One si Playstation 4.

Consola nu este nici una, nici alta, si contrar asteptarilor, nu este tocmai acea chestie care ruleaza Tetris pe care o vezi periodic langa taraba care vinde blugi de „marca”, vanduta sub numele de GameBox sau XStation. Fuze Tomahawk F1 este o consola de jocuri legitima care este realizata pentru piata Chinezeasca. Are pana si parteneriate cu Koei Tecmo si Keiji Inafune (creatorul lui Mega Man) pentru realizarea de jocuri dedicate acestei console, iar un numar de alte titluri sunt deja confirmate, cum ar fi Saints Row 4, BlazBlue si multe altele.

bd4ccd0egw1f3qenu97jrj20ml0chjv5

Fuze a fost chiar compania care a salvat proiectul Red Ash: The Indelible Legend a lui Inafune, dupa ce a esuat sa stranga banii doriti pe Kickstarter, asa ca este vorba despre un publisher legitim.

Consola in sine nu o sa prea rupa gura targului, fiind una bazata pe o varianta modificata de Android, numita Fuze OS, care ruleaza pe hardware nu tocmai nou. Foloseste un procesor Tegra K1, vechi de cativa ani, si o solutie grafica integrata din seria GeForce 600 pentru mobile. Tomahawk F1 va veni in doua variante, una fara un hard disk, a carui pret va fi de 140 de dolari, si una Elite cu un HDD de 500GB si controller wireless, a carui pret ajunge la 230 de dolari.

fuze ui

Fuze Tomahawk F1 este echipata cu:

  • CPU: Nvidia Tegra K1 (4 Core A15 @ 2.2GHz)
  • GPU: Nvidia Keppler @ 852Mhz (325GLOPS)
  • RAM: 4GB DDR3 RAM @ 933Mhz
  • Stocare interna: 32GB eMMC
  • HDD: 500GB HDD pentru varianta Elite
  • Wi-Fi & Bluetooth
  • HDMI, USB 3.0 x 1, Ethernet si Qi Wireless controller charger pentru Elite
  • Fuze OS (Android) + Open GL 4.4 & Open GL ES 3.1
  • Suport pentru jocuri in engleza si chineza

Pe piata internationala, aceasta consola va avea cam la fel de mut succes ca Ouya. Dar pentru China, cine stie, din moment ce natiunea are o economie in crestere si multi oameni care probabil ar dori o consola, ar putea rezista pe piata ceva vreme. In special ca este vorba de o consola oficiala, nu de inca o copie de Wii sau cine mai stie ce gaseai prin magazine dubioase.

[ZhugeEX Blog]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button