PCPC&Consoles

Futuremark a lansat un benchmark pentru VR

Realitatea virtuală este un vis la care aspiră foarte mulți oameni, dar prezintă câteva probleme. Pe lângă costul asociat hardware-ului specializat, ca un Vive, mai aveți nevoie și de un sistem potent. Cât de potent? Acum puteți afla.

Futuremark anunță lansarea celei mai noi aplicații de testare a performanței, una care este dedicată realității virtuale. VRMark vă permite să determinați dacă PC-ul vostru este suficient de capabil încât să mențină un framerate suficient de mare pentru a crea o experiență VR palpabilă, prin inetrmediul a două teste. Primul, Orange Room, este menit pentru a determina dacă sunteți gata pentru VR contemporan, iar Blue Room, al doilea, vă stresează PC-ul și mai mult.

Dar nu se rezumă doar la numărul de cadre pe secundă. VRMark va genera telemetrie cu detalii precum frecvențe, temperatură, frame time, încărcătura asupra procesorului grafic și multe altele.

VRMark vine în două variante, una gratuită și cea avansată care generează telemetria de mai devreme. Ambele ediții includ și un mod de experiență care vă permite să vă plimbați prin lumea virtuală folosită în teste, utilizând dispozitiv de VR. Altfel, pentru teste nu aveți nevoie de un Oculus, un Vive sau oricare din celelalte dispozitive similare.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button