TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Furt la AMD

Dar fără efecte negative

AMD pare să fi fost vizitat de opusul lui Moș Crăciun prin luna decembrie, fiindcă anunță că a avut loc un jaf la companie.

Nu a fost vorba despre furtul de bunuri fizice, ci furt al unor proprietăți intelectuale, sustragerea unor informații despre cum AMD își construiește procesoarele grafice.

Compania susține că hoțul necunoscut a publicat o parte din aceste date pe internet, fiind mai târziu retrase, și încă mai ține ascunse restul informațiilor furate. Ce exact ar vrea să facă cu ele nu este clar. Acesta inițial contactaseră AMD, posibil dorind un soi de răscumpărare. Alternativa ar fi fost să caute părți interesate în detaliile ce i-ar putea ajuta să facă propriile procesoare grafice, posibil în locuri unde nu există legislație serioasă pentru a preveni spionajul industrial. Nu de alta, dar dacă cineva chiar ar vrea să lanseze pe piață un produs bazat pe aceste informații, ar ajunge foarte, foarte rapid în faliment, pentru că nu este greu pentru arhitecții unui procesor grafic și avocații lor să își dea seama când sunt plagiați.

AMD colaborează în acest moment cu autoritățile pentru soluționa problema. Nu au fost anunțate amânări, întârzieri sau alte probleme pentru produsele și proiectele la care lucrează compania din cauza acestui act de spionaj.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button