RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Funcția ECG de pe Apple Watch Series 4 nu va fi implementată prea curând în alte țări

Fără îndoială, cea mai tare caracteristică a noului Apple Watch Series 4 este monitorizarea ECG. Cu toate acestea, funcția va fi disponibilă numai pentru clienții din SUA în cursul acestui an și poate și pentru Canada în viitor. Dar cum rămâne cu restul lumii?

Este destul de dezamăgitor să dețineți o astfel de tehnologie high-end și costisitoare și să nu reușiți să o utilizați pe deplin, astfel încât fanii Apple din întreaga lume ar fi nerăbdători să știe când caracteristica va fi aprobată de autoritatea locală.

Din păcate, lucrurile par a fi sumbre, deoarece 9To5Mac a vorbit despre acest lucru cu agenția britanică pentru medicamente și produse de sănătate (MHRA – Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) și au spus că procedeul este simplu, dar consumă mult timp. Apple ar trebui să efectueze un studiu medical și să informeze MHRA cu 60 de zile în avans. Apoi, agenția are 60 de zile pentru a aproba studiul și a permite lui Apple să îl efectueze. În funcție de amploarea studiului, ar putea dura de la câteva luni până la ani de zile pentru a-l finaliza.

Dar există totuși o speranță: din moment ce Marea Britanie se află încă în UE, dacă monitorul ECG este aprobat de MHRA, licența ar putea fi aplicată și altor agenții echivalente din restul țărilor europene. Un lucru interesant – Apple a primit aprobarea FDA în SUA cu doar o zi înainte de anunțarea ceasului.

Deci, dacă doriți să cumpărați ceasul numai din cauza funcționalității ECG, poate doriți să stați cuminți pentru moment. După cum par să stea lucrurile, funcția s-ar putea să nu fie disponibilă înainte ca următoarea generație de Apple Watch să fie lansată.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button