TECHRSS PaginaDeMediaTelefoane

Fujifilm se pregătește să-și facă intrarea pe piața dispozitivelor pliabile

Revitalizarea modei telefoanelor pliabile s-ar putea foarte bine datora unor titani precum Samsung și Huawei. Lăsând în urmă scepticismul, putem fi de acord că telefoanele pliabile deschid multiple posibilități și îți oferă ceva mai multă versatilitate. Interesant este că acest concept nu pare că va fi aplicat doar telefoanelor, după cum lasă de înțeles un brevet înaintat de către Fujifilm.

Una din cele mai cunoscute și mai importante companii din domeniul opticii și al fotografiei, Fujifilm pare că se pregătește să se alăture producătorilor de portabile, iar brevetul publicat detaliază niște concepte interesante.

Documentul vine în completarea unui alt brevet care prezenta planurile pentru un display flexibil. Aparent, acest display va servi drept bază pentru un dispozitiv pliabil, al cărui design ne amintește de Galaxy Z Fold 3 și Huawei Mate X2.

LetsGoDigital ne oferă o privire de ansamblu asupra noului dispozitiv Fujifilm. La prima vedere, gadget-ul pare a fi un smartphone pliabil, însă dimensiunile marginilor sale îl fac să arate mai degrabă ca un soi de reader. Fujifilm ne bagă puțin în ceață când vine vorba de un răspuns concret. Cu toate acestea, în brevet, japonezii adaugă faptul că dispozitivul ar trebui să includă un procesor și un sistem de operare.

Fujifilm dispozitiv portabil

Aceste elemente ar ușura tranzițiile conținutului de pe un display pe altul (fie cel secundar, fie cel principal, adică cel extins, fie de pe display-ul unui monitor pe acest device). O bună parte din documentul publicat este dedicat descrierii acestor funcții, ceea ce înseamnă că Fujifilm jonglează cu ideea de a oferi un ritm de lucru eficient și o multitudine de posibilități pentru multitasking și pentru creatorii de conținut, fotografi și/sau videografi.

Totodată, se menționează că dispozitivul ar include Wi-Fi și un port ethernet. Nu există detalii legate de alte porturi regăsite pe telefoane, cum ar fi USB sau tray-ul penntru SIM, deci ideea că Fujifilm va produce un ecran extern pentru diferite activități devine din ce în ce mai plauzibilă. Deci… Să fie oare telefon sau display extern? Doar timpul ne va spune.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button