MORE

Fuji ia peste picior in mod ingenios evolutia recenta a camerelor foto

In posterul sau pentru Photokina, Fuji ia peste picior evolutia camerelor foto intr-un mod cat se poate de amuzant, „parafrazand” celebrul „Mars al progresului” care comprima 25 de milioane de ani de evolutie in 15 „figuri”. Imaginea este un atac subtil la DSLR, si porneste de la utilizatorul cocosat sub greutatea echipamentului pe care il cara, si ajunge pana la userul vertical si relaxat, care cara la gat…doar un mic mirrorless capabil de…de toate! Exista mai mult decat un sambure de adevar in aceasta imagine, m-am vazut in ea (undeva mai la stanga scalei) pe mine insumi, si mi-am zis ca daca la inceput, la primele mirrorless-uri, nu am dat prea mari sanse acestui format, trebuie acum sa recunosc ca el s-a copt si ca probabil Photokina, care va incepe peste cateva zile, va fi momentul acestor camere si…inceputul sfarsitului pentru marile DSLR-uri!

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. E ceva de genul pc vs laptop . DSLR-ul are utilitatea lui si mirrorless are si el intrebuintarea s-a … care o fi aia nu inteleg.

  2. Am „pariat” acum câțiva ani pe mirrorless – am trecut de la Olympus Four-Thirds la Micro-Four-Thirds.

    Evident, am suferit odată cu mirrorless-urile de bolile copilăriei, dar se pare că la capitolul „Best-of” încep să apară din ce în ce mai multe aparate de acest fel, de la filmarea 4K (Panasonic/MFT) la sensibilitate extremă low-light (Sony/FE). Sony, chiar dacă nu a reușit încă să devină campion și la viteze de focalizare, le suflă deja în ceafă greilor din clasa DSLR.

    Chiar dacă nikoniștii și canoniștii strâmbă din nas, consider că familia de obiective și aparate Micro-Four-Thirds este deja destul de matură să fie luată în serios. Un mare atu al acestei familii este standardul deschis, cu obiective și aparate care pot fi combinate de la un producător la altul (Olympus, Panasonic+Leica, Kodak, Black Magic, respectiv Sigma, Tamron precum și alții mai mici). Acest fapt este de neimaginat la „casele mari”.

    Fuji este, și el, un „challenger” îndrăzneț, cu multe găselnițe interesante, dar deocamdată de nișă.

    Un lucru însă e sigur – dimensiunea și greutatea aparaturii mirrorless este substanțial redusă față de DSLR-uri. Și dacă până de curând mirrorless-ul trebuia să convingă că e la fel sau măcar aproape la fel de bun ca un DSLR, în viitorul apropiat DSLR-ul va avea de muncit să mai convingă că este într-un fel sau altul mai bun decât mirrorless-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button