GAMING

Frozenbyte răspunde la critici

Studioul Frozenbyte a emis un răspuns public pentru întreaga comunitate a seriei Trine, prin care adresează nemultumirile și feedbackul primit în ultima săptămână. În mod normal, când un studio face asta, avem parte de răspunsuri ca cele ale lui Randy Pitchford, care ar fi în stare să nege că soarele răsare dimineața dacă ar însemna că poate da vina în continuare pe jucători, că nu le-a plăcut Aliens Colonial Marines, deși jocul era perfect. Însă răspunsul lor a fost foarte sincer.

Joel Kinnunen, vice-președinte al studioului Frozenbyte, și Kai Tuovinen, șef al departamentului de marketing, își acceptă vina pentru eșecul de a comunica din start ce lungime va avea Trine 3 și că povestea era… din start făcută să se termine abrupt.

În loc să fie direcți și să explice de la bun început natura jocului, s-au temut că dezvăluind intenția de-a avea doar o jumătate de poveste în Trine 3, și restul într-o continuare, va afecta negativ recepția jocului. Așa că au decis să nu menționeze asta, ceva ce acum regretă.

Motivul pentru care jocul, pe partea mecanică, nu a ieșit atât de bine, vine de la dificultățile pe care le-au avut la tranziția în 3D. Doreau să încerce ceva nou cu seria Trine, după două jocuri cu gameplay bidimensional, iar dezvoltarea sa nu a fost pe atat de lină pe cat au sperat. Jocul având un buget de mai bine de 5 milioane de dolari, de trei ori mai mare decat al predecesorului său.

Reprezentații studioului și-au cerut iertare tuturor fanilor, și anunță încetarea dezvoltării seriei. În cuvintele lui Kai Tuovinen:

„Acum că toată lumea ne urăște, planurile noastre pentru continuarea seriei sunt pe butuci, pentru că în acest punct nu mai are sens. Vă rog să nu dați vina pe joc sau pe dezvoltatori pentru lungime și pentru finalul abrupt. Marketingul nostru a fost suficient de prost cât să nu anunțe planurile complete de la început, așa că vă rog să vă îndreptați dezamăgirea spre noi. Nu vreau ca cei care au făcut jocul, să piardă somn sau sănătate din cauza acestui feedback.„

În momentul în care Trine 3 a ieșit din faza de Early Acces, recepția sa pe Steam a fost predominant pozitivă, cu numai în jur de 15% recenzii negative. Acum, aproape o tremie din ele își exprimă supărarea despre joc.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close